utmatning

Utmatning kan beskrivas som ”(data) information, vanligtvis text, som ett datorprogram ger ifrån sig och visar för användaren på datorskärmen eller på annat vis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utmatning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till utmatning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utmatning.

Motsatsord till utmatning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utmatning.

Vad betyder utmatning?

  1. (data) information, vanligtvis text, som ett datorprogram ger ifrån sig och visar för användaren på datorskärmen eller på annat vis

Exempel på hur ordet utmatning kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet utmatning används i svenska tidningar

  1. Två dumprar kör front mot bak under utmatningen för att inget material ska hamna utanför.
  2. Touchknapparna för uppstart och utmatning av diskar är ett minne blott, och ersatta med hederliga, tryckbara knappar.
Ordet utmatning uppdaterades 2018-03-05.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till utmatning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.