Synonymer till utpressning

Utpressning kan bland annat beskrivas som ”handlingen att tvinga till sig pengar eller fördelar av en person genom hot om att avslöja något obehagligt om honom/henne”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utpressning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utpressning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utpressning.

Vad är motsatsen till utpressning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utpressning.

Vad betyder utpressning?

 1. handlingen att tvinga till sig pengar eller fördelar av en person genom hot om att avslöja något obehagligt om honom/henne
 2. framtvingande genom hot

Hur böjs utpressning?

 1. utpressning
 2. utpressningar
 3. utpressningarna
 4. utpressningars
 5. utpressningen
 6. utpressningens
 7. utpressnings

Hur kan ordet utpressning användas?

Följande exempelmeningar visar hur utpressning kan användas.

 1. han hade sett chefen på porrklubb och utövade sedan utpressning mot honom

Hur används ordet utpressning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utpressning används i vanlig text.

 1. Kan vara hot och utpressning, men även våld på gator och torg och öppen narkotikahandel.
 2. Totalt rör det sig om en rad olika åtalspunkter, däribland försök till mord, sprängdåd, synnerligen grovt vapenbrott, rån, människorov, utpressning, synnerligen grovt narkotikabrott, grov penningtvätt och skyddande av brottsling.
 3. Då väntar 16 åtalspunkter – däribland mutbrott, bedrägeri och utpressning – relaterade till en vapenupphandlingsaffär 1999, då Zuma var vicepresident.
 4. Den första avdelningen ger en allmän bakgrund och berättar bland annat om det sociala stigma som det innebar för en bög att bli uthängd, om utstötning och ibland utpressning.
 5. – Det här visar vår beslutsamhet att utveckla metoder för att stoppa kriminella från att använda nya betalningsmetoder för utpressning, fortsätter hon.
 6. Mannen har tidigare dömts för ringa narkotikabrott, rån, försök till utpressning och övergrepp i rättssak.
 7. I den här delen av åtalet finns också misstankar om försök till grov utpressning.
 8. I veckan dömdes Keith Raniere, ledare för sekten NXIVM, till 120 års fängelse för bland annat människohandel och utpressning.
 9. Drygt 20 år senare har gruppens frontfigur dömts för sex med minderåriga, trafficking och utpressning.
 10. Oskäliga avtal, utpressning och kopiering av produkter – livsmedelsbranschen har fått nog av matbutikskedjornas affärsmetoder.
 11. Specialgrupper inom landets armé och polis, som ska se till att restriktionerna följs, har länge anklagats för tortyr, utpressning och utomrättsliga avrättningar.
 12. En dag anklagade en kvinnlig kund Solmar för att stjäla jobb från peruaner och för att försöka förföra gifta män för att sen utöva utpressning mot dem.
 13. Mycket av den brottslighet vi har i dag i form av våldsbrott, narkotikabrott, utpressning är kopplade till utsatta områden, säger Linda H Staaf.
 14. Cyberkriminella kan på detta sätt komma över information om företagets kunder som sedan kan användas för utpressning eller för att säljas på svarta marknaden.
 15. Frias från försök till grov utpressning samt grovt övergrepp i rättssak.
 16. Öppenheten ställer förstås till det för kriminella som till exempel tjänat bitcoin genom utpressning med gisslanprogram (ransomware).
 17. Enligt belastningsregisterutdrag är han sex gånger dömd till fängelse där de tyngsta punkterna gäller grov utpressning, grovt penningtvättsbrott och grovt häleri.
 18. Polisen misstänker att två brevbombsexplosioner som inträffade på onsdagsmorgonen i Nederländerna ingår i försök till utpressning, enligt De Telegraaf och andra medier.
 19. Sedan år 2000 har mannen dömts för bland annat grov stöld, rån, grov misshandel, olaga hot, narkotikabrott, olovlig körning, försök till utpressning, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen, dopningsbrott med mera.
 20. – Det kan handla om utpressningar, storskaliga narkotikaaffärer, vapenbrott.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utpressning