utröner

Synonymer till utröner

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utröner.

Motsatsord till utröner

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utröner.

Vad betyder utröner?

 1. tar reda på

Exempel på hur utröner kan användas

 1. polisen försöker utröna hur branden uppstod

Exempel på hur utröner används i svenska tidningar

 1. Vattenfalls förstudie ska utröna om deponiverksamheten innebär några hinder mot att använda Blaiksjön vid eventuell pumpdrift, till exempel genom att sjövattnet innehåller ämnen som inte bör spridas ner i vattensystemet.
 2. ”Vi kommer att göra allt vi behöver göra för att utröna huruvida det var något som skedde där”, säger han i en intervju i en konservativ radiokanal.
 3. Hon skriver fram dess förväntan om att vi ska vara blasé till den grad att ingen någonsin ska kunna tolka eller utröna våra verkliga känslor, passioner eller tankar.
 4. Bilen kan tillhöra en man som har en nära relation till den mordmisstänkte 22–åringen, enligt vad DN har utrönt.
 5. Dessa sidor är i sin tur fyllda med bokstäver, symboler, ikoner och illustrationer vars innebörd ingen har lyckats utröna.
 6. Det som läkaren kunde utröna av denna skallmätning var att de skulle bli kontorister, eller folkskollärarinnor, sjuksköterskor eller värdinnor.
 7. Kropparna analyseras på ett temporärt bårhus i Escuintla i södra Guatemala, där specialister i rättsmedicin fortfarande arbetar med att utröna identiteten på kvarlevor från ett dussintal människor.
 8. Forskare vid Stanforduniversitetet och Cambridgeuniversitets center för psykometri byggde en modell som de menar kunde utröna en persons personlighet genom endast dess Facebook–likes.
 9. Det går heller inte att utröna vem som upprättat excelarken – sjukhuset eller BCG.
 10. Det är först när man tittar på tittandet på lite sikt som man verkligen kan utröna om affären var rätt strategi rent affärsmässigt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av utröner

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.