Synonymer till utradera

Vi känner till 4 synonymer till utradera. Ordet utradera är en synonym till förinta och förstöra.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utradera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utradera

 1. förinta
 2. förstöra
 3. tillintetgöra
 4. utplåna

Vilka ord betyder nästan samma sak som utradera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till utradera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. förgöra
 2. destruera

Vad är motsatsen till utradera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utradera.

Vad betyder utradera?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av utradera.

Hur böjs utradera?

 1. utradera

Hur kan ordet utradera användas?

Det saknas exempel på hur utradera kan användas.

Hur används ordet utradera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utradera används i vanlig text.

 1. Men att det långt ifrån är bevis på att de försökt utradera en hel folkgrupp och är en sak för Myanmar att utreda själv, inte internationella domstolen.
 2. USA ställer sig i spetsen för Operation inherent resolve (ungefär ”Logisk följd”) med uppgift att utradera IS närvaro i Syrien och Irak.
 3. Medan nuvarande mannen R har diktjagets tillåtelse att ”utradera varje ord jag säger, varje litet skiljetecken som jag sätter på pränt”.
 4. En bra bit över 6 000 biljetter har köpts av lagens fans, som tillsammans kanske till och med kan utradera alla tiders publikrekord (6 956) för svensk landslagsbasket.
 5. Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan klargör att allt ska göras för att utradera IS i Syrien, och att kurdiska motståndare kan förvänta samma behandling.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förinta en synonym till utradera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?