Synonymer till utryckning

Utryckning kan beskrivas som ”det att hastigt ge sig ut på uppdrag”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utryckning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utryckning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utryckning.

Vad är motsatsen till utryckning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utryckning.

Vad betyder utryckning?

 1. det att hastigt ge sig ut på uppdrag

Hur kan ordet utryckning användas?

Det saknas exempel på hur utryckning kan användas.

Hur används ordet utryckning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utryckning används i vanlig text.

 1. Det motsvarar omkring 70 utryckningar per dag och är en ökning på sju procent jämfört med hela 2021, enligt statistik från polisen.
 2. Utöver fordon för utryckning, bygger vi persontransportfordon åt bland andra kriminalvården och färdtjänsten.
 3. Under en utryckning miste föraren kontroll över styrningen och rände in i en spårvagn utanför järnhandlare Åberg på Södra Förstadsgatan.
 4. Detta för att underlätta för blåljusverksamheter vid utryckning.
 5. Från kortsiktig medling vid utryckning har polisen gått till förstahandsåtgärder som att dokumentera, skjutsa in till sjukhus och koppla in socialjour.
 6. Dessutom deltog svenska Jas 39 Gripen i utryckningen som beskrivs som en internationella formation som kom tillräckligt nära för att ”skugga” den ryska övningen.
 7. På väg dit under utryckningen så fick vi veta att det hade skett en kollision i en korsning, en polisbil hade krockat med en mopedbil, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
 8. Kunder betalar en årlig, ganska hög avgift för ”beskydd” (jfr maffian) och kan då beställa utryckning i nödsituationer samt utredning av eventuellt brott mot en extra avgift.
 9. En fotgängare har blivit påkörd av en polisbil under en utryckning i Tyresö sydost om Stockholm under natten.
 10. Socialsekreteraren berättar om hur coronaviruset påverkar utryckningar, placeringar och insyn hos familjerna de arbetar med.
 11. I det ena fallet handlade det om en krossad ruta på en polisbil och i det andra fallet attackerades polis och räddningstjänst under utryckning.
 12. I provinsen Bologna har brandkåren fått göra över 80 utryckningar sedan i lördags, floden Arno har svämmat över på visas platser i Florens och den lilla staden Grado har fått utstå en hård kuststorm som medfört höga vattennivåer och översvämningar.
 13. På lördagsmorgonen fick bombgruppen också göra en ny utryckning sedan polisen fått larm om ett misstänkt föremål i Kungsparken.
 14. Det efter att man delat ut en p–bot till en ambulans som befann sig på utryckning.
 15. Polisen vet inte vad som fick ambulansen att volta och vet heller inte om ambulansen var på utryckning.
 16. Nu meddelar Q–parks vd Peder Ståhlberg till Dagens Nyheter att man makulerat boten så fort man hört att ambulansen var under utryckning, men han säger också att han är bedrövad över en del av kommentarerna.
 17. En ambulansbil i Farsta fick en parkeringsbot mitt under en pågående utryckning – vilket har väckt väldigt starka reaktioner på sociala medier.
 18. Jag kör i 85 kilometer i timmen nu i utryckning på väg 160, vanligtvis kör vi kanske i 110–120 här vid utryckning, säger Mats Gustavsson på räddningstjänsten.
 19. När jag har svarat ser jag en polisbil komma i full fart i backspegeln, jag trodde han skulle köra förbi och att de var på väg till någon utryckning eller liknande, säger Pontus Andersson.
 20. Pontus trodde att polisbilen var på utryckning och saktade därför in för att släppa förbi patrullen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utryckning

Bild till ordet utryckning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet utryckning.

Bild med texten utryckning