uttalar sig

Synonymer till uttalar sig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till uttalar sig.

Motsatsord till uttalar sig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uttalar sig.

Vad betyder uttalar sig?

 1. gör ett uttalande, yttrar sig

Exempel på hur uttalar sig kan användas

 1. Hennes privatliv kan jag inte uttala mig om!

Exempel på hur uttalar sig används i svenska tidningar

 1. De är briljanta skådespelare och vänner som nu har hamnat mitt i en mediestorm för något som ingen av dem är ansvariga för”, uttalar sig ”The crowns” produktionsbolag Left Bank om löneskillnaden.
 2. – Jag tror att många av dem som uttalar sig bär på en rätt stor rädsla för det som är obekant.
 3. Aktivistfonden Cevians partner Christer Gardell uttalar sig i Dagens Industri om att han ser en potential på betydligt mer än 10–20 procent i Ericsson där innehavet under måndagskvällen rapporterades ha ökat till över 9 procent av kapitalet.
 4. Anne Jiremar, presskommunikatör på Postnord uttalar sig generellt och hon menar att det kan vara flera anledningar till att paketen inte är spårbara även om de har nått Sverige.
 5. Det var tydligt att Franken in i det sista ville hålla sig kvar och han påpekade – utan att nämna Donald Trumps namn – att det är ironiskt att personen som styr i Vita huset får stanna trots att han spelats in när han uttalar sig kränkande om kvinnor.
 6. – Det finns ju fortfarande väldigt många forskare som har uttalade politiska sympatier som gärna uttalar sig på vissa sätt, säger Nordin.
 7. – Ja, indirekt så är det nog en mer eller mindre systematisk strategi, med tanke på vad han uttalar sig om.
 8. Det är det som är hans dragningskraft, säger Ice Cube och uttalar sig också negativt om Demokraternas kandidat Hillary Clinton.
 9. – Vi har sms som är åberopade kring hur det har uttryckts och var de har haft den här diskussionen och konflikten, säger chefsåklagare Niclas Wargren, som uttalar sig om målet då ordinarie åklagare är på semester.
 10. – Ja, jag är av den åsikten att alla är politiska personer i någon mening, även de som inte uttalar sig i direkt politiska termer.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av uttalar sig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.