Synonymer till utvidgning

Vi känner till 12 synonymer till utvidgning. Ordet utvidgning är en synonym till ökning och förhöjning och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att utvidga något; det att något utvidgar sig, expansion”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utvidgning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utvidgning

 1. acceleration
 2. amplifikation
 3. crescendo
 4. ektasi
 5. expansion
 6. förhöjning
 7. höja
 8. tillta
 9. tilltagande
 10. tillväxt
 11. utbredning
 12. ökning

Vilka ord betyder nästan samma sak som utvidgning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till utvidgning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. öka
 2. stiga
 3. stegring
 4. lyfta
 5. växande

Vad är motsatsen till utvidgning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utvidgning.

Vad betyder utvidgning?

 1. handlingen att utvidga något; det att något utvidgar sig, expansion
 2. processen som utförs för att göra något större, förstoring

Hur böjs utvidgning?

 1. utvidgning
 2. utvidgningar
 3. utvidgningarna
 4. utvidgningarnas
 5. utvidgningars
 6. utvidgningen
 7. utvidgningens
 8. utvidgnings

Hur kan ordet utvidgning användas?

Följande exempelmeningar visar hur utvidgning kan användas.

 1. ledningen planerar en utvidgning av företaget

Hur används ordet utvidgning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utvidgning används i vanlig text.

 1. Men den största nyheten under konferensen, åtminstone enligt Yuanqing Yang, är en utvidgning av infrastrukturkonceptet Truscale.
 2. I flera länder har aktörer som privata vårdgivare och försäkrings­bolag agerat för att stoppa en utvidgning av den offentligt finansierade vården fördelad efter behov till hela befolkningen.
 3. Fastighetsverket bestämde att utvidgningen skulle ske genom att slå samman familjens våning med grannlägenheten.
 4. Regeringen föreslår nu att maxstraffet höjs till sju år och en utvidgning av vad som ska räknas som synnerligen grovt brott.
 5. – Det kan mycket väl komma en utvidgning av förundersökningen med ytterligare brottsmisstankar.
 6. Hon kallar de senaste beskeden en utvidgning av fas 1 i återöppnandet av det danska samhället, där mycket har varit stängt sedan i mitten av mars.
 7. Manifestet är en utvidgning av det som antogs 1973 och som då etablerade begreppet ”stakeholder capitalism”, att företag inte bara har ägare och anställda som intressenter utan också aktörer i det omgivande samhället.
 8. Philippe Martinez, som leder fackförbundet CGT, reagerade på talet genom att uppmana till en utvidgning av strejken i nästa vecka.
 9. Men då parlamentet röstade om utvidgningen i juni 2018 reste Boris Johnson plötsligt till Afghanistan.
 10. De nya direktiven innebär en utvidgning av den utredning om problemen med kompetensutvisningar som anges i punkt 21 i Januariavtalet.
 11. – Vi går ganska långt nu med en massiv utvidgning av övervakningen, eftersom det har visat sig vara ett mycket effektivt redskap, säger Frederiksen.
 12. Denna ineffektivitet leder till en utvidgning av jordbrukssystemet och kräver mycket mark, vilket bland annat har lett till skövling av regnskog.
 13. Det finns en brygga på platsen och det här skulle innebära en upprustning och en rimlig utvidgning av bryggan, säger Magnus Andersson.
 14. EU måste förklara för sina medborgare vilka fördelarna är för dem med utvidgningen, sade han.
 15. Samma sak är också en av huvudanledningarna till att Bulgarien under sitt pågående ordförandeskap i EU så starkt betonar frågan om unionens utvidgning till västra Balkan – Serbien, Montenegro, Albanien, Makedonien, Kosovo och Bosnien–Hercegovina.
 16. En 1800–talskyrka i Immerath i den tyska delstaten Nordrhein–Westfalen har rivits för att möjliggöra utvidgningen av en närliggande kolgruva.
 17. – Jo, det visar sig att det blir ingen positiv förbättring av den utvidgningen.
 18. DO ska nu också efter #metoo granska ett fyrtiotal företag inom medie–, kultur och juridik i en utvidgning av den tillsyn som nyligen inleddes av kommuner och landsting, där DO ska granska hur de stora arbetsgivarna arbetar mot sexuella trakasserier.
 19. Därför har utvidgningen, som enat en kontinent som under ett halvsekel var delad av järnridån, varit så viktig.
 20. Regeringens nya förslag om ensamkommande, som presenterades i slutet av november, bygger på en utvidgning av den nuvarande gymnasielagen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ökning en synonym till utvidgning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utvidgning

Ord som slutar på utvidgning