Synonymer till väckt

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av väckt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till väckt

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till väckt.

Vad är motsatsen till väckt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till väckt.

Vad betyder väckt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av väckt.

Hur böjs väckt?

 1. väckt

Hur kan ordet väckt användas?

Det saknas exempel på hur väckt kan användas.

Hur används ordet väckt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet väckt används i vanlig text.

 1. Maktelitens festande under nedstängningarna har väckt stor ilska i Storbritannien.
 2. Operationen har väckt stor uppmärksamhet – och faktum är att ett svenskt bolag har ett finger med i spelet.
 3. Detta har väckt frågor om säkerheten kring statsministern och bland annat säkerhetsexperter har ifrågasatt hur det är möjligt att en person med ett utvisningsbeslut har kunnat ha tillgång till Anderssons bostad.
 4. Projektet har väckt oro hos en del experter, delvis för att australierna inte har publicerat så mycket kring sina resultat.
 5. Deras arbete har på samma gång förenklat vardagen för en pressad målgrupp, utmanat rådande ordning och startat en debatt som väckt uppmärksamhet långt utanför landets gränser.
 6. Utvecklingen har skapat rubriker och väckt starka reaktioner på många håll.
 7. Det är inte bara premiärministerns agerande under pandemin som väckt misstro.
 8. Fallet har väckt starka känslor i det skånska samhället där en 18–årig kvinna slås ihjäl av sin vän på ett ytterst våldsamt sätt.
 9. Fallet har skakat Hollywood och väckt en diskussion om huruvida äkta vapen borde användas alls vid filminspelningar.
 10. Rättsprocessen har väckt stor uppmärksamhet bland offentliga debattörer.
 11. Elsparkcykelns plötsliga intåg i stadsbilden i Växjö har väckt starka känslor och skapat praktiska problem för framförallt cyklister.
 12. Åtal ska vara väckt senast den 4 oktober.
 13. Larmrapporten om att kommunanställda tystas av sina chefer och att tystnadskulturen gynnar kriminella och extremister har väckt stor uppståndelse i Göteborg.
 14. Sedan männen greps har de nästan inte haft någon kontakt med omvärlden och deras fall har väckt internationell upprördhet.
 15. Fallet har väckt internationell uppmärksamhet och människorättsorganisationer har protesterat mot åtalet efter att Raissouni inledde en hungerstrejk i april, vilken på fredagen hade pågått i 93 dagar.
 16. Samtidigt uppges dock palestinier i Västbanken och Gazaremsan få vänta åtminstone två månader innan de kan få ett vaccin mot covid–19, något som väckt kritik från bland annat Amnesty International.
 17. Den har till och med väckt starkare känslor än Ulf Lundells gubbgnäll och kändispåhopp.
 18. The Guardians nattsvarta rubrik om 6 500 döda gästarbetare inför fotbolls–VM i Qatar 2022 har väckt starka reaktioner och protester över hela världen.
 19. En socialdemokratisk arbetsgrupp föreslår att den populära sparformen ISK ska ”begränsas kraftigt” – något som väckt starka reaktioner.
 20. Förslag om begränsning av ISK–sparande har väckt kritik och nu undrar många hur sannolikt det är att förslaget slår igenom.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på väckt