Synonymer till välfungerande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av välfungerande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till välfungerande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till välfungerande.

Vad är motsatsen till välfungerande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till välfungerande.

Vad betyder välfungerande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av välfungerande.

Hur kan ordet välfungerande användas?

Det saknas exempel på hur välfungerande kan användas.

Hur används ordet välfungerande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet välfungerande används i vanlig text.

 1. Men för att få ett välfungerande elsystem som klarar elektrifieringen krävs mycket arbete – inte minst handlar det om att inte se det som enskilda elnät utan just i termer av elsystem.
 2. Shell har oss veterligen fått upp någon enstaka snabbladdare i Sverige, men i Tyskland är de vanliga och ytterst välfungerande.
 3. De levererar stilrena, välljudande och välfungerande lurar till ett högt men inte oskäligt pris.
 4. Bakgrunden är en aviserad utredning i Tidöavtalet om att kraftslag som bidrar med ”stödtjänster” för ett ”välfungerande elsystem” ska ersättas av producenter som ”inte kan bistå med samma stödtjänster”.
 5. Den här gången blev det partibyte och det som till sist fällde avgörandet var frågor som är viktiga för honom som nybliven förälder, såsom en välfungerande förskola och miljön.
 6. Ukraina var före kriget ett förhållandevis välfungerande land med all infrastruktur på plats.
 7. ”The Batman” är alltså en regelrätt omstart av berättelsen, och en som är så välfungerande att den sannolikt kan ses utan några större förkunskaper (även om det är svårt att tänka sig en enda människa utan minst en Batman–referens i bagaget).
 8. – Det har varit ett annorlunda år där våra kunder, företag och samhället i stort har varit extra beroende av välfungerande teknologi.
 9. Inte minst med tanke på att svenska skolan då hade högt anseende internationellt och var välfungerande.
 10. Våra konsumenter fick produkterna och vi kunde hantera transport, lagerhantering och produktionsplanering på ett väldigt välfungerande och datadrivet sätt.
 11. För att utveckla välfungerande processer görs arbetet med de första 4 000 mätarna i Älvsjö i form av ett pilotprojekt.
 12. Men det viktiga som vi ser det är att dessa grupper, som i det här sammanhanget antas vara personer som blivit arbetslösa, fångas upp av en välfungerande a–kassa.
 13. För att fullt ut kunna dra nytta av den, och för att säkra välfungerande verksamheter också framöver, krävs nu en attitydförändring.
 14. Det går ändå inte att komma ifrån att den kompetens och infrastruktur som finns inom den svenska försvarsindustrin är av stor betydelse för ett välfungerande försvar både i fred och ofred.
 15. Fortsatt har man dock en fullgod välfärd med en välfungerande omsorg, säger Tomas Mörtberg.
 16. Ett välfungerande upphandlingssystem är en förutsättning för att den offentliga sektorn ska kunna skaffa sig de produkter och tjänster som behövs.
 17. Det är lovvärt att lokalinvånarna bryr sig om sitt samhälle och försöker göra vad de kan för att få till en förändring – men i en välfungerande rättsstat ska inte privatpersoner behöva agera väktare.
 18. En tillgänglig vård, närhet till naturen och en välfungerande sophantering och återvinning tycks göra att Sverige ses som ett föregångsland inom området.
 19. Det välfungerande landet för sin välfungerande medelklass.
 20. Detta är en välfungerande och elegant trafiklösning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet välfungerande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet välfungerande.

Bild med texten välfungerande