vänjer

Vänjer kan beskrivas som ”gör van, tränar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vänjer samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vänjer?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vänjer.

Vad är motsatsen till vänjer?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vänjer.

Vad betyder vänjer?

 1. gör van, tränar

Hur böjs ordet vänjer?

 1. vand
 2. vande
 3. vandes
 4. vands
 5. vant
 6. vants
 7. vänj
 8. vänja
 9. vänjer
 10. vänjs

Hur kan ordet ordet vänjer användas?

 1. de försökte vänja barnen vid att leva enkelt

Hur används ordet ordet vänjer i svenska tidningar?

 1. Trots att skolan ska övergå till normal undervisning nästa vecka sker hela tiden en analys av läget, där skolan har vant sig vid att fatta snabba beslut för lärare och elever, berättar Johan Adler.
 2. När salongerna nu har börjat öppna runt om i världen tvingas vi alla vänja oss vid ett nytt landskap.
 3. Detta är ett faktum han har vant sig vid.
 4. Leena använder sig av en surfplatta och en smartphone och numera klickar hon sig vant fram.
 5. I somras gick jag med i en sportklubb men den är inte längre öppen, vilket är tråkigt då jag började vänja mig vid att träna och lära känna nya människor.
 6. När hon vant sig vid mörkret ser hon hur han ler i dunklet.
 7. Hon säger att hon numera har vant sig vid ”seriens dna” både vad gäller kostymer, scenografi, ljussättningen och det speciella persongalleriet.
 8. – Jag älskar ”Bonusfamiljen” och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version.
 9. Sist men inte minst beror på den allt sämre respekten för restriktioner på att vi är så duktiga på att vänja oss vid saker.
 10. Socialministern tror att i takt med att folk har vant sig vid pandemin som en del av vardagen så har det blivit lite mer ”trögstartat” att anpassa sitt beteende nu när smittspridningen tagit fart igen.
 11. Om du sätter en tidsåtgång för varje uppgift vänjer du dig vid att arbeta mer organiserat.
 12. Inte ens efter en dryg vecka har jag riktigt vant mig vid att navigera på ytterskärmen.
 13. Vi vande oss vid att vi skulle göra framsteg i olika avseenden, både hemmavid och internationellt.
 14. Det finns även forskning som visar att ju mer vi vänjer hjärnan vid att vara splittrad desto sämre blir exempelvis den kreativa förmågan.
 15. – Men jag tror att de ganska snabbt kommer att vänja sig vid det ”nya normala”.
 16. Men jag fick åka till Norra Älvsborgs sjukhus och var inlagd i tre veckor för att lära mig om sjukdomen, vänja mig och förstå hur allting fungerar, säger Elisia, som även berättat om sin diabetes för Ttela.
 17. – Sådana saker kan indirekt få våra barn att vänja sig vid regnbågsflaggan, sa Ekaterina Lakhova till Rysslands president Vladimir Putin.
 18. ”Andrev Walden skriver om insikten att man möjligen kan ha städhjälp, men i så fall åtminstone borde skämmas – och kanske säga till barnen att städerskan är en fe, så att de inte vänjer sig vid klassklyftorna.
 19. Utvecklingen har chockat tyskarna som just börjar vänja sig vid mer frihet, öppna gränser och semesterplaner efter månader av nedstängt samhällsliv – och nu befarar att allt varit förgäves.
 20. Sedan Windows 10 lanserades för fem år sedan har vi vant oss vid att det kommer ett par lite större uppdateringar per år.


Mer information om vänjer och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.