Synonymer till väsentligt

Vi känner till 3 synonymer till väsentligt. Ordet väsentligt är en synonym till mycket och avgörande.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av väsentligt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till väsentligt

 1. avgörande
 2. mycket
 3. viktig

Vad är motsatsen till väsentligt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till väsentligt.

Vad betyder väsentligt?

 1. mycket

Hur böjs väsentligt?

 1. väsentligt

Hur kan ordet väsentligt användas?

Följande exempelmeningar visar hur väsentligt kan användas.

 1. på nätet är boken väsentligt billigare än i bokhandeln

Hur används ordet väsentligt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet väsentligt används i vanlig text.

 1. Om man har en budget och lägger den på en mindre köttbit som är väsentligt mycket bättre är det en hållbar väg framåt.
 2. ”Lagen i Texas kommer att väsentligt försämra kvinnors tillgång till sjukvård som de behöver, särskilt i samhällen med svarta och låginkomsttagare”, sade han.
 3. – Lagen i Texas kommer att väsentligt försämra kvinnors tillgång till hälsovård de behöver, särskilt i samhällen med svarta och låginkomsttagare, sa Biden i ett uttalande på onsdagen.
 4. – Genom att dela upp ansökan riskerar vi att underlaget blir väsentligt mycket sämre och därmed inte kan hanteras i domstolen.
 5. – Sänker man tempot skulle man kunna använda väsentligt mycket mindre cement utan att tappa prestanda för inomhustillämpningar.
 6. I Sverige är antalet inrapporterade fall väsentligt lägre, än i exempelvis Danmark, där fler än 1 000 fall av menstruella avvikelser i samband med vaccination mot covid–19 har rapporterats, enligt dagstidningen Berlingske.
 7. Pfizers möjlighet att neutralisera deltavarianten avtog väsentligt mellan fyra och tio veckor efter första dosen.
 8. Där finns det väsentligt större möjligheter till undantag för dem som omfattas av huvudavtalet, säger Mats Glavå.
 9. I USA har både centralbanken och regeringen tagit i med väsentligt mer coronastöd än i Sverige.
 10. – Vi har tagit en väsentligt större del av kostnaderna själva, säger han till TT.
 11. Men en jämförelse bakåt, med det pre–pandemiska läget för Socialdemokraterna, visar att det i alla fall är väsentligt mycket bättre nu än det var innan viruset slog till.
 12. Vårdköerna var väsentligt mycket kortare på den här tiden, berättar han.
 13. Däremot tror de experter DN talar med inte att miliserna kommer att lyckas störa själva presidentvalet så att det påverkar resultatet väsentligt.
 14. Förändringsviljan är störst bland de yngre, 18–30 år, och väsentligt lägre bland de äldsta i åldrarna 56 –79 år.
 15. – Man måste ha i åtanke att det var en paniksituation i våras, där man såg framför sig en utveckling för ekonomin och företagen som såg väsentligt sämre ut än hur det ser ut nu.
 16. Den visar att lönerna är väsentligt lägre än andra yrken med jämförbar utbildning och svårighetsgrad, exempelvis ingenjörer.
 17. Det vill säga när en tillräckligt stor andel av en grupp människor är immun, så att smittspridningshastigheten avtar väsentligt.
 18. Därmed kan man uppnå konkurrenskraftiga kostnader för elproduktion, väsentligt minska investeringsrisker och på ett tidigt stadium åtgärda kvalitetsproblem i leverantörskedjan.
 19. Och fattigdom är inte heller det drama som har drabbat alla de som hjälplöst hamnat i en arbetsmarknadspolitik som i allt väsentligt handlat om att befria företagen från (samhälls)ansvar genom att gynna utvecklingen av osäkra anställningsvillkor.
 20. – För en biltillverkare är det väsentligt att vi kan göra stora volymer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mycket en synonym till väsentligt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?