Synonymer till validera

Vi känner till 2 synonymer till validera. Ordet validera är en synonym till verifiera och testa och kan bland annat beskrivas som ”värderar kompetens som vanligtvis är svår att mäta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av validera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till validera

 1. testa
 2. verifiera

Vad är motsatsen till validera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till validera.

Vad betyder validera?

 1. värderar kompetens som vanligtvis är svår att mäta
 2. förklara giltig, göra gällande; bekräfta

Hur böjs validera?

 1. validera
 2. validerad
 3. validerade
 4. validerades
 5. validerar
 6. valideras
 7. validerat
 8. validerats

Hur kan ordet validera användas?

Följande exempelmeningar visar hur validera kan användas.

 1. hon begärde att få bli validerad för att eventuellt få högre lön

Hur används ordet validera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet validera används i vanlig text.

 1. Förhoppningen är att al–Amal ska ge oss en bättre förståelse av klimatet på Mars, och validera data som hämtas in från planetens yta.
 2. Spikes är användarberättelser som utformats för att validera tekniska okända händelser och risker.
 3. Hur validerar man att de resultat man har är riktiga.
 4. Men på grund av systemarkitekturen i PS5 måste Sony först validera vilka NVMe m.
 5. – Det är en av anledningarna till att vi har valt att få målen validerade av SBTI.
 6. – Ja det finns en möjlighet för de som exempelvis har fått sin kompetens på arbetet att få den validerad och den möjligheten används också.
 7. – Det viktiga nu är att se vad expertkommittéen vid WHO kommer fram till, och om de har möjlighet att validera den data som finns.
 8. Detta fungerar genom att angriparen skapar ett falskt certifikat för en domän som Windows sedan validerar som äkta.
 9. Forskningen i dag handlar om att validera testerna så att de kan fungera i klinisk kemisk rutin, och alltså beställas i vanlig sjukvård.
 10. Processen som skapar pengar är densamma som verifierar och validerar transaktioner och håller koll på hela utbudet av bitcoin.
 11. Det kan enligt rapporten vara svårt att validera att avtalet verkligen uppfyller samtliga krav som ställts i upphandlingen.
 12. Genom dessa nya utökningar kan klienten validera att svaren är omodifierade och kommer från korrekt NTP–server, säger Patrik Fältström.
 13. Hur vet användaren att simuleringen ger rätt resultat mot verkligheten? Mätningar kan hjälpa oss att validera de virtuella modellerna.
 14. Särskilt nu sedan hans examensbevis har blivit validerade.
 15. – Det är vetenskapligt validerat att mässlingsvaccin inte orsakar autism och det är inte längre någon diskussion inom den vetenskapliga världen, säger Peter Ulleryd.
 16. Därefter har myndigheter i de EU–länder som certifierat bilmodellerna i Europa validerat lösningen i egna tester.
 17. Teamet jobbar i korta sprintar för att testa och prototypa nya idéer, för att på så vis kunna validera om nya idéer bidrar med ett mervärde till verksamheten.
 18. – De som skickar in material kan visa att de har validerat sina antikroppar på fler sätt än tidigare, säger Frida Henningson Johnson, kommunikatör på Human Protein Atlas på Science for Life Laboratory i Solna.
 19. Att de nyanlända lär sig svenska från dag ett och att validera, komplettera eller bygga på ny kunskap för att få arbete.
 20. Att låta resenärerna validera sina egna biljetter på perrongen är ett försök som ska utvärderas under senhösten men som man hoppas blir permanent.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är verifiera en synonym till validera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på validera