vanartig

Vanartig är synonymt med stygg och ouppfostrad och kan beskrivas som ”ouppfostrad, missanpassad (om barn eller ungdomar)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vanartig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vanartig

ouppfostrad, stygg

Motsatsord till vanartig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vanartig.

Vad betyder vanartig?

  1. ouppfostrad, missanpassad (om barn eller ungdomar)

Böjningar av vanartig

  1. vanartig
  2. vanartiga
  3. vanartigare
  4. vanartigast
  5. vanartigaste
  6. vanartige
  7. vanartigt

Exempel på hur ordet vanartig kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vanartig används i svenska tidningar

  1. Visst är det en uppfostringsanstalt för ”vanartiga pojkar”, men den omges inte av höga stenmurar eller taggtråd, utan av cedrar och bokar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vanartig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stygg en synonym till vanartig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.