vapenförråd

Vapenförråd är synonymt med arsenal.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vapenförråd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vapenförråd

arsenal

Motsatsord till vapenförråd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vapenförråd.

Vad betyder vapenförråd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av vapenförråd.

Böjningar av vapenförråd

  1. vapenförråd

Exempel på hur ordet vapenförråd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vapenförråd används i svenska tidningar

  1. – Precis som man förr fick vara vaksam mot bankrånare som ville bryta sig in i vapenförråd måste man nu förstås ha sådan säkerhet att inte terrorister kommer över våra vapen, tillägger han.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vapenförråd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arsenal en synonym till vapenförråd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.