vapenlicens

Vapenlicens kan beskrivas som ”skriftligt bevis på att man har tillstånd att inneha vapen ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vapenlicens och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vapenlicens

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vapenlicens.

Motsatsord till vapenlicens

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vapenlicens.

Vad betyder vapenlicens?

  1. skriftligt bevis på att man har tillstånd att inneha vapen 

Exempel på hur ordet vapenlicens kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vapenlicens används i svenska tidningar

  1. Han hade vapenlicens och är tysk medborgare.
  2. – Det allvarliga är att jägarbevisen är en förutsättning för att kunna söka vapenlicenser för jaktvapen hos polisen, säger Per Thörnqvist på NKG till TV4.
  3. Den häktade mannen har flera vapenlicenser, men polisen misstänker att han ska ha haft tillgång till fler skjutvapen.
  4. För vanliga medborgare kan det innebära att de inte kan få ut ett nytt pass, en vapenlicens eller federala bidrag av olika slag.
  5. Lagen innebär att den som är minst 21 år och har vapenlicens får bära ett handvapen, om det hålls dolt, bland annat i klassrummen.
  6. – Den här personen har vapenlicens och får köpa ammunition, men däremot får han inte exportera internationellt, säger Henrik Söderman.
  7. - Den här personen har vapenlicens och får köpa ammunition, men däremot får han inte exportera internationellt, säger Henrik Söderman.
  8. Bland de namngivna finns högt uppsatta regionala politiker, som nu får sina livvakter och vapenlicenser indragna.
  9. I ett tal på söndagen gjorde presidenten också det känt att personernas vapenlicenser dras in och att de inom militären och rättsväsendet som pekats ut ska sparkas.
Ordet vapenlicens uppdaterades 2020-01-24.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vapenlicens är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.