Synonymer till varda

Vi känner till 2 synonymer till varda. Ordet varda är en synonym till bliva och bli och kan beskrivas som ”(ålderdomligt) bli; i framtiden komma att vara något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av varda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till varda

 1. bli
 2. bliva

Vad är motsatsen till varda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till varda.

Vad betyder varda?

 1. (ålderdomligt) bli; i framtiden komma att vara något

Hur böjs varda?

 1. varda
 2. varder
 3. vart
 4. vorden

Hur kan ordet varda användas?

Det saknas exempel på hur varda kan användas.

Hur används ordet varda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet varda används i vanlig text.

 1. – Framför allt innebär det en tydlighet om vart politiken är på väg.
 2. Så vart skulle jag ta vägen?.
 3. Prata också om vart barnet kan vända sig om ett övergrepp ägt rum.
 4. Fokus ska ligga på vilka åtaganden vart och ett av dessa länder är beredda att göra.
 5. Även ett mytiskt USA, där bensinen evigt dallrar i luften, där vägarna är oändliga men inte leder någon vart och storslagna drömmar om rikedom och lyx ligger i spillror längs vägrenarna.
 6. Militären Tatmadaw tog makten i en kupp 1962 och diktatur rådde fram till 2010 då Aung San Suu Kyi släpptes efter 15 år i husarrest och landet påbörjade en demokratisering med val vart femte år.
 7. – Det vart en liten födelsedagspresent till Irma.
 8. En komplett artikel om säkerhetsverktyg måste i vart fall nämna Tor Browser.
 9. – När han började berätta så visste man aldrig vart det skulle ta vägen, säger han.
 10. – Det vi nu fokuserar på med stöd av allmänheten är att ta reda på vart gärningsmannen tog vägen direkt efter det att han lämnade brottet, säger Jan Staaf, biträdande utredningsledare.
 11. Extrema vattenhändelser, som tidigare skett vart hundrade år, kommer nu att ske varje år i slutet av det här århundradet.
 12. Kameror avläser mönstren och avancerade algoritmer avgöra sedan vart blicken är riktad.
 13. Effekterna av klimatförändringen ser dock olika ut beroende på vart i Europa man riktar blicken.
 14. – Sedan är det jätteosäkert att säga redan nu vart det drar vidare, kanske ännu mer norr ut under torsdagen, men det finns inga garantier, säger Emma Härenstam.
 15. Studier pekar på att de extra varma somrar som tidigare inträffade vart femtionde år i Europa nu i snitt sker vart femte år istället.
 16. – Det som oroar mig är att om vi börjar få värmeböljor som den här vart tionde år i stället för vart tusende, eller vart femte – då slår det för hårt och för snabbt för att det ska återhämta sig, säger Haley.
 17. – Därmed kan vi börja ta itu med frågor som hur mycket atmosfär Venus har haft, vart den tog vägen, och vad som egentligen hände.
 18. Frihetskänslan att kunna ta sig vart man vill och att föräldrarna inte behöver skjutsa en överallt är något av det bästa med att ha en EPA, enligt Khinnaree.
 19. För att veta vilka namn som ligger bakom vart och ett av numren i jättelistan behöver utredarna för de flesta nummerkällor slå upp dem.
 20. Tyvärr har man valt att utesluta oss baserat på vart vårt huvudkontor ligger och inget annat.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bliva en synonym till varda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.