vare

Ordet används i uttrycket ”tack vare (dig)” som betyder ”på grund av (din goda insats)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vare.

Motsatsord till vare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vare.

Vad betyder vare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av vare.

Hur används vare i uttryck?

 1. tack vare (dig) = på grund av (din goda insats)

Böjningar av vare

 1. vare

Exempel på hur ordet vare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vare används i svenska tidningar

 1. I veckan publicerade Jessica Mulroney ett inlägg på Instagram där hon berättade att hon tagit sig igenom krisen tack vare maken Ben – samtidigt som hon också skickade en känga till falska vänskaper.
 2. Tack vare skicklig videoredigering såg det ut som att åtta versioner av Malin Broman uppträdde tillsammans och coronaprojektet blev snabbt en internationell snackis.
 3. För mig tog det tre år att göra en metoo, just tack vare deras senfärdiga uppvaknande.
 4. Vi behöver all kunskap vi kan få om vad det är som drabbar de här människorna och varför de inte kan återgå till vare sig till sina ordinarie arbeten eller ställa om till ett annat arbete som försäkringen så småningom ställer krav på.
 5. I andra halvlek blev det bättre, mycket tack vare Kristoffer Olsson som kom in efter paus och tog kommandot på mittfältet.
 6. Den ska stödja övergripande policymål och inte påverka vare sig penningpolitik eller finansiell stabilitet på ett negativt sätt.
 7. Tack vare en ny processor, S6, i Series 6 är skillnaden i ljusstyrka mellan passivt och aktivt läge inte lika påfallande, men heller knappast något som motiverar en uppgradering.
 8. Registreringen går snabbare än 5 minuter tack vare smarta, förpopulerade val.
 9. Det kan vi låta bli att göra tack vare samfinansiering med Sverigeförhandlingen, andra kommuner och med förhoppningen att riktade bidrag från staten ska komma, säger han.
 10. Tack vare att branden främst rasat i glesbefolkade områden har de materiella skadorna hittills varit begränsade.
 11. I gengäld försvinner Oman, efter nyinförda lagar om automatisk information, och Kajmanöarna, tack vare reformer när det gäller investeringsfonder.
 12. Men tack vare Galaxy Fold 2 vet jag – vikbart är helt enkelt bättre i alla lägen.
 13. Trump lär få som han vill tack vare Republikanernas majoritet i senaten – som godkänt hans över 200 tidigare utnämningar av konservativa domare på olika nivåer i det federala rättsystemet.
 14. Det här var vare sig sjukvård eller tillåten forskning.
 15. Hittills inga covid–19–fall, vare sig bland medverkande eller publik, efter 21 föreställningar.
 16. Spararnas tillgångar har vuxit med flera miljarder kronor tack vare uppgången för FAANG och frågan är om de nu befinner sig mitt i en värderingsbubbla.
 17. Spridningen av viruset hindrades enligt dem i Köpenhamnsområdet tack vare att myndigheterna satte in ett ”järngrepp” och en mer eller mindre fullständig lockdown från mitten av mars till slutet av april.
 18. Tack vare ambassadörsrollen har Forsberg fått se gräsrotsrörelsen på nära håll och själv insett vilken kraftfull position idrotten har i vårt samhälle.
 19. Dessutom fick ryssar vare med i efterföljande OS bara om de accepterade att tävla under neutral flagg.
 20. Tack vare den nya tekniken är det nu allra första gången som man fått fram en så klar bild av djuret.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.