vd

Vd är synonymt med direktör och kan bland annat beskrivas som ”verkställande direktör, den högsta chefen i ett aktiebolag eller en ekonomisk förening”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vd

direktör

Motsatsord till vd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vd.

Vad betyder vd?

 1. verkställande direktör, den högsta chefen i ett aktiebolag eller en ekonomisk förening
 2. förkortning för verkställande direktör

Böjningar av vd

 1. vd
 2. vd:ar
 3. vd:arna
 4. vd:arnas
 5. vd:ars
 6. vd:n
 7. vd:ns
 8. vds

Exempel på hur ordet vd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vd används i svenska tidningar

 1. Men risken för olyckor är oerhört liten vid rätt hantering menar Ulf Stenberg, vd för Uddevalla hamn.
 2. De vill inte ha vindkraft så nära kusten så de kompenserar för merkostnaden att det blir lite dyrare att bygga anläggningar till havs, säger Henrik Baltscheffsky, vd på Hexicon.
 3. Bildappens vd erkände öppet att man kopierat Snapchats format, och användarna verkar inte ha föredragit originalet.
 4. Sweboats vd Mats Eriksson säger till TT att det troligen är kopplat till det osäkra ekonomiska läget.
 5. – I dagens allt mer digitala värld spelar it–avdelningen en nyckelroll när det gäller att realisera affärsstrategin, säger Rahul Singh, vd för Pace Harmon, ett amerikanskt konsultföretag med inriktning på företagsledning.
 6. I utfrågningen påstod sig Amazons vd Jeff Bezos inte komma ihåg några detaljer om hur det gick till när Quidsi köptes upp.
 7. – I  Sverige gör vi inga som helst specifika kontroller på just elbilar, men i Norge införde man specifika kontroller redan 2015, säger Tord Fornander, vice vd på Opus Bilprovning och ordförande i organisationen Fordonsbesiktningsbranschen.
 8. Colin Earl, vd på Agiloft, poängterar att du kan kryssa i alla rutor för att leverera ett projekt eller en produkt och ändå komma till korta.
 9. En mindre rolig siffra för Spotifys vd Daniel Ek är att intäkterna per premiumanvändare fortsätter minska, nu med nio procent till 4,4 euro.
 10. På onsdagen bröt klubbens vd och klubbdirektör Björn Wesström tystnaden om den turbulenta tiden i klubben.
 11. CARL–JOHAN WESTHOLM är ordförande i Uppfinnarkollegiet, tidigare vd i Företagarna och Svensk Handel.
 12. Thomas Ingenlath, vd för Polestar, väntar på kundernas reaktion kring den nya bilen.
 13. Vi är såklart otroligt glada för att projektet gått så bra och att vi och ABB kommer att fortsätta jobba tillsammans, säger Jonathan Selbie, vd Univrses.
 14. Vi, som ligger på västkusten vid havet, har en enorm efterfrågan nu under semesterveckorna, säger Kent Johansson, vd på Falkenberg Strandbad.
 15. Polestars vd Thomas Ingenlath ska få Volvos elbilsbolag att lyfta.
 16. ”Vi ser heller inte att det finns en ljusning i närtid, efterfrågan på nya civila flygmotorer är mycket lägre under en lång tid framöver”, säger Martin Thordén, vd för GKN Aerospace Sweden, i ett pressmeddelande som TTELA citerar.
 17. – Jag har haft ett bra samarbete med Alma Talents vd Juha–Petri Loimovuori men i takt med att den finska koncernen ändrar strategi känns det bra att få nya ägare med Ny Teknik som kärnan i hela verksamheten.
 18. – Det är inte säkert att det är representativt men det är ett stort material, säger Werlabs vd Henrik Forsberg till TT.
 19. Sajten Fast Company har sammanställt några vanor som Juliet Funt, vd för effektivitetskonsultföretaget Whitespace at Work, lyfter fram för att öka produktiviteten och få en bättre balans mellan arbete och fritid på hemmakontoret.
 20. Fjärrstyrning av gruvdrift kräver ett snabbt och säkert nät, vilket vi kan uppnå med 5g, säger Micke Eriksson, vd för BI Nordic AB.

VD

VD är synonymt med direktör.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av VD och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till VD

direktör

Motsatsord till VD

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till VD.

Vad betyder VD?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av VD.

Böjningar av VD

 1. VD

Exempel på hur ordet VD kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet VD används i svenska tidningar

 1. När situationen väl har normaliserats bedömer vi dock att det kommer dröja flera kvartal innan konsumentefterfrågan på lösviktsgodis är tillbaka på tidigare nivåer”, skriver Henri de Sauvage–Nolting, VD och koncernchef i bolagets delårsrapport.
 2. Jag tror att de vidtagna åtgärderna kommer att hjälpa oss att minimera effekterna av Coronapandemin och ge oss rätt förutsättningar för att snabbt komma tillbaka på banan igen” säger NEVS VD Stefan Tilk i ett uttalande.
 3. – Det är ett tungt beslut att fatta, säger Intersports VD Marcus Wibergh.
 4. Man 43 år, VD på stort företag, har fru och barn på annan ort.
 5. Jakob Hjelmåker är VD för den skandinaviska avdelningen av företaget och förklarar bilens olika funktioner.
 6. Andreas Teir, VD Neste i Sverige.
 7. Paret har exempelvis haft ett internskämt där Niklas kallades ”VD på Familjelogistiken AB”.
 8. – Investeringen är företagets största satsning någonsin, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia i pressmeddelandet.
 9. Även Scanias nuvarande VD, Henrik Henriksson, säger att han inte känner igen sig i Östlings beskrivningar.
 10. Jacob Enwall, VD Urban Services, Kristian Hansson, VD Glue AB.
 11. Underhållet är inte längre en avdelning utan en funktion som ska genomsyra hela verksamheten, säger Torsten Ekström, VD Svenskt Underhåll AB.
 12. “Tack för allt ni gjort som jag aldrig bad er om”, brukade Legos förre VD Jörgen Vig Knudstorp säga på företagets årliga träffar.
 13. De vill digitalt omforma de ibland mycket fragmenterade köpprocesserna och få dem ”under ett tak”, det vill säga konsolidera och centralisera dem, säger Thomas Belledin, Global VD för industriell och digital marknadsföring på KSB.
 14. Helena Brandt, VD på Demokratikonsult har följt projekt som extern utvärderare.
 15. Jag är stolt över de nya C30–tågen som nu flyttar in i den nya depån i Norsborg, säger Caroline Ottosson, chef för trafikförvaltningen och VD för AB SL i ett pressmeddelande.
 16. – Jesper Larsson har under sina tre år som VD utvecklat Malmö Live Konserthus AB till en fantastisk mötesplats och ett konserthus av högsta klass, med Malmö Symfoniorkester som juvelen i kronan.
 17. VD för Sharkmob är Fredrik Rundqvist, som även han tidigare arbetat på Massive.
 18. Sorgen över vad som inträffat är stor och vi behöver ta hand om varandra och vara tillsammans i denna svåra tid, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.
 19. Det är också det som är uniktoch positionerande för dem, säger Clas Vingård VD och Varumärkesstrateg på Hummingbirds Hybrid Agency.
 20. Flera av bidragen har placerat sig på topp 50 direkt efter att ha släppts, så att se till bidragens lyssning på Spotify kan ge en indikation om hur fansen röstar under finalen, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är direktör en synonym till vd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.