vd

Synonymer till vd

direktör

Motsatsord till vd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vd.

Vad betyder vd?

 1. verkställande direktör, den högsta chefen i ett aktiebolag eller en ekonomisk förening
 2. förkortning för verkställande direktör

Exempel på hur vd används i svenska tidningar

 1. Men det här är ett fullt fungerande fordon som är på väg till produktion, sade Dan Ammann, vd för företaget vid lanseringen.
 2. Detta samtidigt som det ökar effektiviteten för vår flygplatspersonal, säger Shinzo Shimizu, vice vd för ANA i ett uttalande.
 3. Priset på elpickupen R1T och stadsjeepen R1S kommer att bli lägre än vad bolaget tidigare kommunicerat, säger Rivians vd R.
 4. – Bostäderna blev en brottsplats och polisen spärrade av området, men huvuddelen av de boende var tillbaka efter några dygn, säger Fredrik Törnqvist, vd på bostadsbolaget Stångåstaden.
 5. Southbridge har 15 anställda och i samband med köpet tillträder Nicklas Dahl som ny vd för Southbridge.
 6. – Vägtesterna som vi utförde med syfte att bekräfta de lysande resultat som hade uppnåtts i laboratoriet visade på minst 250 procents högre motstånd mot utmattning, säger Iterchimicas vd Federica Giannattasio till ABC News.
 7. När du börjar bygga ett modulärt system med olika frontdelar och accessoarer, öppnar det för ett mer lekfullt sätt att förhålla sig till ljud, säger Jesper Kuouthoofd, vd på Teenage Engineering, i en intervju med The Verge.
 8. Under ett tal inför 120 chefer i Berlin varnade Volkswagen Groups vd Herbert Diess för att teknikskiftet mot elbilar medför en radikalt förändrad grundstrategi, där världens största biltillverkare blir tvungna att ”slakta ett antal heliga kor”.
 9. Jan Johansson, vd på Bergsprängningsentreprenörerna, instämmer.
 10. Ägaren av vapentillverkaren Emco, Emiljan Gebrev, bolagets vd samt Gebrevs son förgiftades i huvudstaden Sofia i april 2015 av en oidentifierad organisk fosforförening, uppger åklagaren.

VD

Synonymer till VD

direktör

Motsatsord till VD

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till VD.

Vad betyder VD?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur VD används i svenska tidningar

 1. Andreas Teir, VD Neste i Sverige.
 2. Paret har exempelvis haft ett internskämt där Niklas kallades ”VD på Familjelogistiken AB”.
 3. – Investeringen är företagets största satsning någonsin, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia i pressmeddelandet.
 4. Även Scanias nuvarande VD, Henrik Henriksson, säger att han inte känner igen sig i Östlings beskrivningar.
 5. Jacob Enwall, VD Urban Services, Kristian Hansson, VD Glue AB.
 6. Underhållet är inte längre en avdelning utan en funktion som ska genomsyra hela verksamheten, säger Torsten Ekström, VD Svenskt Underhåll AB.
 7. “Tack för allt ni gjort som jag aldrig bad er om”, brukade Legos förre VD Jörgen Vig Knudstorp säga på företagets årliga träffar.
 8. De vill digitalt omforma de ibland mycket fragmenterade köpprocesserna och få dem ”under ett tak”, det vill säga konsolidera och centralisera dem, säger Thomas Belledin, Global VD för industriell och digital marknadsföring på KSB.
 9. Helena Brandt, VD på Demokratikonsult har följt projekt som extern utvärderare.
 10. Jag är stolt över de nya C30–tågen som nu flyttar in i den nya depån i Norsborg, säger Caroline Ottosson, chef för trafikförvaltningen och VD för AB SL i ett pressmeddelande.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vd

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är direktör en synonym till vd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.