veckad

Veckad är synonymt med rynkig och skrynklig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av veckad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till veckad

korrugerad, rynkig, skrynklig

Motsatsord till veckad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till veckad.

Vad betyder veckad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av veckad.

Böjningar av veckad

  1. veckad

Exempel på hur ordet veckad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet veckad används i svenska tidningar

  1. Med en blandning av veckad plåt och murade väggar som lämnats i det närmaste obehandlade, skapades ett rått och rufft hus utan några krusiduller men med ett spännande och intressant formspråk som inte lämnar någon oberörd.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till veckad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rynkig en synonym till veckad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Ord intill i ordlistan