verifiera

Synonymer till verifiera

autenticera, bekräfta, intyga, styrka, validera, vidimera

Motsatsord till verifiera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verifiera.

Vad betyder verifiera?

 1. intygar att något är sant, bekräftar
 2. konstatera att någonting stämmer (överens) med ett original eller annan trovärdig förlaga eller källa; intyga; fastlägga; belägga

Exempel på hur verifiera kan användas

 1. uppgiften om antalet döda har inte kunnat verifieras

Exempel på hur verifiera används i svenska tidningar

 1. Istället bygger systemet på ett distribuerat peer to peer–nätverk av frivilliga, som med sina datorer verifierar transaktioner och skapar nya pengar på samma gång.
 2. Vi behövde inte verifiera mejladressen utan behövde bara skriva en befintlig.
 3. – Vi blev medvetna om det här 2015, vi började få förfrågningar från personer som hade köpt en bank eller som gjorde affärer med en bank och ville få verifierat att det var en gambisk bank.
 4. Det tog dock ett tag för Nasa att verifiera upptäckten och i måndags, runt två månader efter Subramanians fynd, bekräftade Nasa fyndplatsen.
 5. Enligt föreskrifterna ska operatörerna använda artificiell intelligens och annan teknik för att verifiera kunders identitet när de öppnar ett nytt mobilabonnemang, och som en del av detta även "porträttmatcha" identiteten.
 6. Men efter att ha verifierat sig själv med legitimation, publicerat inlägget flera gångar och till sist tagit hjälp av en digital byrå kom beskedet från sociala medier–jätten.
 7. Det märks inte minst när det gäller hur betalningar ska verifieras.
 8. Samtidigt verifieras att alla data är riktiga.
 9. – I relationsvåld finns sällan vittnen utan utredningen får verifiera den stödbevisning som kan finnas och då är det andra personer som ska höras och följas upp.
 10. Beskedet kom efter att OAS på söndagen gått ut med uppgiften där en preliminär rapport visar ”tydliga manipulationer” av omröstningssystemet som innebär att OAS inte kunnat verifiera valresultatet, skriver Reuters.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av verifiera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidimera en synonym till verifiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.