verifiera

Verifiera är synonymt med vidimera och autenticera och kan bland annat beskrivas som ”intygar att något är sant, bekräftar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av verifiera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till verifiera

autenticera, bekräfta, intyga, styrka, validera, vidimera

Motsatsord till verifiera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verifiera.

Vad betyder verifiera?

 1. intygar att något är sant, bekräftar
 2. konstatera att någonting stämmer (överens) med ett original eller annan trovärdig förlaga eller källa; intyga; fastlägga; belägga

Böjningar av verifiera

 1. verifiera
 2. verifierad
 3. verifierade
 4. verifierades
 5. verifierar
 6. verifieras
 7. verifierat
 8. verifierats

Exempel på hur ordet verifiera kan användas

 1. uppgiften om antalet döda har inte kunnat verifieras

Exempel på hur ordet verifiera används i svenska tidningar

 1. Planen är att verifiera vätgasmetoden först i pilotanläggningen i Luleå och sedan i en större demonstrationsanläggning som placeras antingen i Luleå eller i Gällivare.
 2. I telefonen finns en app som lurar kortterminalen att köpet har verifierats med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, och därför krävs ingen pinkod vid köp för stora belopp.
 3. Reuters har inte kunnat verifiera filmernas äkthet och har sökt landets informationsdepartement utan framgång.
 4. Australiska säkerhetstjänster har verifierat bilderna och hävdar att de är äkta.
 5. Univrses hjälpte oss att verifiera vår tänkta lösning för en ny kamera och sedan valde vi att prova deras teknologi för bildbehandling, säger Roger Ågren, projektledare ABB.
 6. Metoden innebär att det krävs minst två sätt att verifiera sig mot företagets system.
 7. När det gäller utbildning måste jämlikheten vara effektiv och gå att verifiera, vilket inte alls är fallet idag.
 8. Scania har därför fört en dialog med SBTI om hur de kan verifiera att kunden tankat biobränsle, eller laddat med förnybar el.
 9. Så försök att kvantifiera och verifiera sådana här data – arbetsgivarna vill veta hur du kan hjälpa dem att tjäna eller spara pengar, säger Rick Gillis.
 10. Inget av detta kan dock verifieras.
 11. Den som vill ställa frågor om covid–19 kan nu ringa det nationella informationsnumret 113 13, där all information som lämnas ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.
 12. På Samis aktiva Facebook–konto gillar han en sida som heter ”Ku Klux Klan recruitment”, enligt Nyheter 24 – något som vi också har verifierat.
 13. I kataloghäftet beskriver Eyal Weizman hur viktigt det är för gruppen att verifiera allt bevismaterial, steg för steg, i transparenta processer – och sedan brett kommunicera resultatet.
 14. Än så länge har ingen verifierat detta rykte från forumet 4Chan.
 15. Ibland säger vi nej eftersom det kan vara svårt att verifiera materialet eller att missförhållandet inte är av den graden att det motiverar en publicering.
 16. I och med partneravtalet med Verisec ser vi goda möjligheter för kunder att ytterligare stärka sin säkerhet och logga in med betrodda och verifierade identiteter.
 17. Varje egenskap kan sedan verifieras och utvärderas enskilt, säger Jonas Fredriksson, Managing Director, ESI Group.
 18. Även den svenska tjänsten Flightradar 24 användes för att verifiera videons äkthet.
 19. New York Times säger sig ha verifierat att videon är äkta.
 20. Uppgifterna om att de tadzjikiska männen som sitter fängslade i Syrien har koppling till terrordådet på Drottninggatan är trovärdiga, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp – men de måste verifieras.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till verifiera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidimera en synonym till verifiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.