verifiera

Synonymer till verifiera

autenticera, bekräfta, intyga, styrka, validera, vidimera

Motsatsord till verifiera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verifiera.

Vad betyder verifiera?

 1. intygar att något är sant, bekräftar
 2. konstatera att någonting stämmer (överens) med ett original eller annan trovärdig förlaga eller källa; intyga; fastlägga; belägga

Exempel på hur verifiera kan användas

 1. uppgiften om antalet döda har inte kunnat verifieras

Exempel på hur verifiera används i svenska tidningar

 1. Den här teorin läggs fram på ganska lös grund, man följer inte vetenskapliga metoder eller journalistiska kriterier för att verifiera sanningshalt, utan det finns en hög grad av spekulation i det hela.
 2. De tillfrågade väljarna har dessutom verifierats mot  röstlistor över vilka som faktiskt röstade, som blir offentliga efter det amerikanska presidentvalet.
 3. Men de har alla blivit strukna till 2018 års rankning eftersom Forbes inte kan verifiera hur många miljarder dollar de har i form av kontanter, fast egendom och värdepapper.
 4. Innan dess hålls en vittnesbekräftelse där bland andra statsminister Stefan Löfven och överhovmästarinna Kirstine von Blixen–Finecke närvarar för att verifiera att det är ett kungligt barn.
 5. Personerna som spred de falska nyheterna hade färre följare, var mindre aktiva, hade ofta varit kort tid på Twitter och hade sällan verifierade konton.
 6. Ett av målen med det svenska branschsamarbetet är att höja kunskapsnivån på redaktionerna genom utbildningar i hur man verifierar uppgifter och upptäcker felaktigheter.
 7. – Vi jobbar väldigt hårt med att försöka verifiera information som kommer till oss.
 8. Först designa och tillverka den, sedan karaktärisera den för att verifiera att den fungerar som tänkt, och till slut använda den på verkliga problem.
 9. Vi har inte kunnat verifiera om uppgifterna i media stämmer.
 10. Politiska annonsörer kommer ombes att dela med sig av information för att verifiera sig själva och de kommer även ombes verka för att arkivera de politiska annonserna.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av verifiera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidimera en synonym till verifiera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.