verka

Verka är synonymt med arbetar och agera och kan bland annat beskrivas som ”ser ut, tycks, förefaller”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av verka och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till verka

agera, arbeta, arbetar, framstå, förefalla, handla, jobba, skina, tjänstgöra, tycka, tyckas, tycks

Motsatsord till verka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verka.

Vad betyder verka?

 1. arbetar
 2. ser ut, tycks, förefaller
 3. har verkan
 4. förefalla
 5. utöva verksamhet; arbeta, handla
 6. ha en verkan, göra verkan

Exempel på hur ordet verka kan användas

 1. medlarna verkade för en fredlig lösning av konflikten
 2. hon verkar snäll
 3. det verkar som om det blir regn
 4. medicinen verkade snabbt

Exempel på hur ordet verka används i svenska tidningar

 1. Det verkar ha gett resultat och Marijan Cosic siktar uppåt – igen.
 2. Säkerhetslagen innebär att Pekings säkerhetstjänster nu kan verka öppet i Hongkong – och de kan agera utan att behöva respektera lokal lagstiftning.
 3. – Det verkar som att S har svängt lite och lämnat möjligheten för MP att stanna kvar och hålla ihop regeringen, säger statsvetaren Niklas Bolin, docent vid Mittuniversitetet, som skrivit flera arbeten om Miljöpartiet.
 4. Han hade sett hennes miniserie om förorten i Sverige och tyckte att hon verkade vara en person som skulle passa perfekt att starta ett projekt tillsammans med.
 5. Den mest omtalade av dessa är Jamaal Bowman, en svart före detta rektor, som verkar ta över Eliot Engels plats i representanthuset trots att veteran­politikern stöds av tunga namn som Nancy Pelosi, Jim Clyburn och Chuck Schumer.
 6. Det verkar jättejobbigt att vara partiledare tycker jag.
 7. Hur kan England verka förtrollande vackert även när så många brittiska deckarförfattare placerar ut ruskiga mördare i varenda vrå?.
 8. Inte för att att han saknar chansen att bli en av de stora brottarna, förutom VM–silvret tog han brons på EM i vintras, utan för att han helt verkar sakna självtvivel.
 9. Men själv verkar han se det som just en karriärmöjlighet.
 10. Men lagen verkar även kunna drabba kritiska röster utanför Hongkongs gränser.
 11. – Det verkar vara någon i närheten som ringt in.
 12. Men nu verkar alltså trenden vika och det beräknas födas färre barn i Stockholm den närmaste tiden.
 13. Även om det finns en oro över det stigande antalet coronasmittade i bland annat USA verkade investerarna se positivt på framtiden.
 14. Syftet med den polis som stod närmast folkmassan, är att de ska verka lugnande snarare än att signalera att de förbereder sig på oroligheter.
 15. "Som en kontrast, så verkar Bolton värdera sig själv högt och erkänner få misstag", i sina memoarer.
 16. Sedan verkar tillståndet ha försämrats.
 17. De mer sårbara kvinnorna, som slutar i självmord, verkar inte nå den hjälp som de behöver.
 18. Samtidigt bör i detta fall noteras att han ber om ursäkt och verkar förstå vad som var fel.
 19. Miljöpartisterna själva verkar inte ha dragit några lärdomar av händelsen.
 20. Inte heller väcker det förvåning att beslutet verkar ha fattats utan konsultation med Berlin, Pentagon eller republikanska kongressledare.
 21. – Vår slutsats är att enklare munskydd utanför hemmet och utanför sjukvården verkar ha en liten eller obefintlig effekt på spridningen av övre luftvägsinfektioner, säger Marjukka Mäkelä, professor i allmänmedicin och ansvarig för utredningen.
 22. Det verkar bli varmt till midsommar, i hela landet – med temperaturer kring 20–25 grader.
 23. Men det blir för mycket av denna vara, som för mig verkar banaliserande och avförtrollande.
 24. Wolfsburg verkar trivas bäst när man kan spela organiserat försvarsspel och slipper föra spelet.
 25. – Förintelsen kan verka så overklig, man tänker hur kunde det hända? När man får höra det från personer som faktiskt var där så blir det mycket verkligare, säger Rebecca Gellert, 22–årig Malmöbo och tredje generationens överlevare.
 26. Men den verkar i stort sett göra samma sak som share–knappen.
 27. I det tunga segmentet lurar även konkurrenter som Nikola, och Elon Musk verkar tycka att det är dags att återta initiativet.
 28. För den som vill ha något stillsammare verkar gåtfulla Call of the Sea vara ett intressant alternativ.
 29. Det verkar som att rädslan för att automatisering ska leda till att jobb försvinner är särskilt stor bland anställda i it–sektorn.
 30. Människans behov av våld verkar vara oändligt.
 31. Det handlar om en ”påtryckarmakt som verkar i det fördolda”, menar hon.
 32. Någon utvecklad brand verkar det dock aldrig varit frågan om.
 33. – Det är ju inte så att allt rullar på som förut, men det verkar som om cancervården har kunnat göra de prioriteringar som den har behövt göra.
 34. Men den stora trenden verkar gå åt rätt håll.
 35. Det verkar som om rädsla för de stora resurskraven hållit tillbaka åtgärderna.
 36. – Med detta avtal säkerställer vi att vi får en komplett it–leverans där vår partner Iver får, och tar, fullt ansvar för vår it–infrastruktur och verkar som vår externa it–avdelning, säger Netels cio David Wirsén.
 37. Men i stället för otrohet – som brukar var den vanligaste orsaken – är det isoleringen tillsammans som verkar ligga bakom.
 38. Ett föredöme som verkade mot exploatering, prostitution och människohandel.
 39. Ändå verkar det finnas en gemensam tråd som binder samman de olika regimtyperna, det du beskriver som egendomens ideologi.
 40. Det verkar ha drivits mer av rädsla och panik än faktiska sakförhållanden.
 41. Enligt bolaget verkar vaccinet ha skapat ett immunsvar hos åtta individer på ett sätt som liknar det som en naturlig infektion orsakar.
 42. Trots Astra Zenecas starka svenska kopplingar verkar inte Sverige få någon förtur, rapporterar Dagens industri.
 43. – Allt jag kan säga till er är att hittills verkar jag vara ok, säger Trump.
 44. – Mellan tummen och pekfingret tycker jag det verkar ligga ganska mitt i, eftersom det finns en förskjutning tidsmässigt på en tre veckor när man studerar antikroppar, säger Anders Tegnell på en presskonferens.
 45. Han verkar normalt vid SOAS University of London, men arbetar just nu i Genève.
 46. Med ens verkar det obegripligt att inte alla bönder har övergått till permakultur om den involverar ljuvligt kuttrande hönor i en pittoresk fruktträdgårsmiljö.
 47. Efter ett par snarlika modeller verkar Apple nu på väg att göra ett rejält omtag i designen av telefonen, åtminstone om man ska tro den ofta träffsäkra analytikern Ming–Chi Kuo på TF International Securities.
 48. Men Lexus verkar vara självsäkra kring sitt teknikval, för de erbjuder tio års garanti på det luftkylda batteriet – som även omfattar 1 miljon kilometer.
 49. Kundgruppen företaget siktar in sig på verkar primärt vara leverantörer av mobilitetstjänster, skriver Electrive.
 50. På Wall Street verkar i nuläget inte heller siffran avskräcka investerarna.
 51. De påverkar också dem som bor och verkar där i högre utsträckning än andra brottstyper.
 52. Koalitionen verkar dock ha tillräckligt många ledamöter bakom sig för att lyckas, enligt AFP.
 53. Det är lite rörigt, men jag kan bekräfta att de här personerna verkar ha haft någon form av relation, sa Morten Gunneng.
 54. Barn verkar klara av covid–19 bättre än vuxna.
 55. En kritik som riktats mot regeringens coronastrategi är att det verkar vara Folkhälsomyndigheten som styr landet i krisen och bestämmer vad medborgarna får och inte får göra, snarare än regeringen.
 56. Gruppen verkar ha automatiserat angreppen genom att avsöka nätet efter sårbara system och sedan automatiskt installera kryptogrävare.
 57. Vi konstaterar att det inte har funnits statliga förbud att prata finska i skolan utan en uppmaning till skolansvariga att verka för att barnen under skoltid talade svenska.
 58. Antalet personer som drabbas av pollenallergi har ökat, men under den senaste tiden verkar ökningen ha stannat av något.
 59. Blandningen, eller ”den allsidiga sammansättningen” som utredaren kallade det, verkar handla om en rad variabler, som utländsk/svensk, högskoleutbildning, inkomst, bostad.
 60. Men i Stockholm verkar det som livet var som vanligt.
 61. – En del lever ju upp till idén om sig själva och håller en distans och vill att den de pratar med ska ha kvar den där bilden, men P O Enquist verkade inte tänka på det.
 62. Inte konstigt att hon blev presidentkandidat 1994, då det verkade som om Finland var redo att ta det makalösa steget att välja en kvinna till statsöverhuvud.
 63. Carina Berg skämtar vasst om att vissa verkar tro att de inte kan drabbas.
 64. Säkerhetsföretag verkar i en seriös bransch där kollektivavtalstäckningen är över 97 procent sett till branschens omsättning.
 65. I ett rundabordssamtal med representanter från näringslivet i Vita huset sa Trump att många svenskar verkar stanna hemma, trots avsaknaden av hårda restriktioner.
 66. – Det är fortfarande ganska tidigt, men helt klart verkar det som att det håller på att hända någonting där.
 67. Läkare i det hårt drabbade norra Italien har också rapporterat om ett ovanligt stort antal fall av barn under 9 år med en allvarlig form av något som verkar vara Kawasakis sjukdom, ett ovanligt inflammatoriskt syndrom som främst drabbar barn.
 68. – Ferguson modifierade en del ganska raka uttalanden, men verkar fortfarande tro att dödligheten ligger någonstans på knappt en procent, medan jag tror att den i själva verket är betydligt lägre, kanske så liten som 0,1 procent, säger Johan Giesecke.
 69. Han tycker att det är ett stort problem att ansvarsfrågan verkar otydlig.
 70. Nu verkar det som om den förväntade åttamiljarder euro–flygplatsen kommer att kunna öppna enligt plan, rapporterar Die Welt.
 71. Häromdagen beordrade han de drygt 19 miljoner invånarna i delstaten att framöver bära munskydd om de är i ett läge där de inte kan hålla social distans till andra – något de vanligen ganska egensinniga New Yorkborna verkar köpa.
 72. Apple verkar inte vilja lyssna på det örat utan hänvisar till den app de utvecklar tillsammans med Google.
 73. Nu verkar det som att Lexus motsvarighet NX även begåvas med sladduttag.
 74. En förhållandevis liten andel barn har rapporterats sjuka i covid–19 och verkar framför allt har fått mycket milda symptom.
 75. Jag ser hur de beter sig och hur de arbetar och de verkar vara väldigt ansvarsfulla, tycker jag, men de har har behandlats lite tufft, säger Trump.
 76. Skorna i säckarna är en blandning av sådana som verkar ha returnerats efter att han använts någon enstaka gång, men även helt nya skor som ser helt oanvända ut och som det inte går att se några fel på.
 77. Bianca Ingrosso själv verkar mest tycka det är komiskt att inlägget fått internationell spridning, och delar inlägget på sin Instagram Story.
 78. En satsning på vårdnadshavare, skolpersonal, idrottsledare och andra vuxna som arbetar med barn, för att stärka deras förmåga att alltid agera och arbeta förebyggande mot mobbning och kränkningar, på nätet och i de verksamheter där de verkar.
 79. Jag har alltid tyckt att det verkar vidrigt att sitta inne, men har fått en helt ny, intim förståelse av vad det innebär när någon tar ifrån dig din frihet.
 80. Frågan som alla verkar gå och vänta på.
 81. Alla verkar ändå lite nöjda och Turkiet har nu efter drygt 40 år lärt sig hur de ska hantera européer och EU.
 82. Besättningen verkade dock vara vid gott mod, och först ut ur kapseln var Oleg Skripotjka.
 83. Men främst verkar kvinnor i USA vara oroliga för att ingreppet ska förbjudas.
 84. – Om jag var intresserad av att jämföra olika länder hade jag tittat på båda två, det vill säga dels på hur många som hittills dött per miljon invånare, dels hur dödstalen verkar förändra sig.
 85. På butikshyllorna verkar det inte vara någon större risk för att kaffet ska ta slut.
 86. Men när Birgit inte hade ätit eller druckit på nästan en vecka tyckte sjuksköterskan att hon verkade "lite trött" och kontaktade läkaren.
 87. Krisen verkar dessutom få oss att söka oss till diametralt olika underhållning.
 88. – Jag är jätteglad att folk verkar hitta hit nu.
 89. Samtidigt som Anne Applebaum varnar för att auktoritära krafter ”smyger fram” i skydd av viruset verkar hon lite trött på den debatten.
 90. Hon säger att oron främst verkar finnas bland föräldrar och tillägger att med tanke på det stora antalet fotbollsspelare i Stockholm är de kritiska rösterna förhållandevis få.
 91. Lägre priser på drivmedel, el och olika hushållsvaror pressade den allmänna prisbilden, medan framför allt matpriser verkade åt andra hållet.
 92. Bilden har börjat klarna, det verkar som att en narkotikaleverans från Danmark spårat ur, men vad ska sprängmedlet användas till?.
 93. Enligt ukrainska organisationer som verkar i området närmade sig lågorna Prypjat i måndags.
 94. – Arbetsgivaren verkar inte särskilt förtjust i att använda munskydd.
 95. Och det verkar vara många.
 96. Verksamheter som långt innan krisen drabbar dem har lagt en tydlig värdegrund verkar ha lättare att ta sig igenom krisen, enligt Carolin Runnquist.
 97. Men påfallande många personer verkar vara vänsterhänta.
 98. Men han verkar ha väckt viss nervositet – för flera av de andra sju tävlande har under helgen skjutit in sig på honom.
 99. Och den andra mamman verkar inte vilja gott.
 100. ”Vi tar fasta på diskussionen om kulturkvarteren och att det här ska bli ett område där aktörer inom olika områden verkar tillsammans för en spännande, kraftfull, livgivande miljö med mycket konst och kultur.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till verka är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arbetar en synonym till verka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.