verksamhet

Verksamhet är synonymt med värv och aktivitet och kan bland annat beskrivas som ”fortlöpande sysselsättning, arbete”. Ordet används i uttrycket ”uppsökande verksamhet” som betyder ”det att systematiskt söka upp personer som behöver hjälp och stöd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av verksamhet och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till verksamhet

aktivitet, business, förehavande, rörelse, sysselsättning, syssla, värv

Motsatsord till verksamhet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verksamhet.

Vad betyder verksamhet?

 1. fortlöpande sysselsättning, arbete
 2. det en organisation sysslar med
 3. målinriktat arbete

Hur används verksamhet i uttryck?

 1. uppsökande verksamhet = det att systematiskt söka upp personer som behöver hjälp och stöd

Böjningar av verksamhet

 1. verksamhet
 2. verksamheten
 3. verksamhetens
 4. verksamheter
 5. verksamheterna
 6. verksamheternas
 7. verksamheters
 8. verksamhets

Exempel på hur ordet verksamhet kan användas

 1. politisk verksamhet
 2. klockan var bara 6, men mamma var redan i full verksamhet

Exempel på hur ordet verksamhet används i svenska tidningar

 1. Företrädare anklagas för att ha förflyttat kommunala verksamheter till egna, privata bolag och Navalnyj försöker förklara det bland annat genom att visa hur mycket av pengarna för en elräkning som landar i politikernas egna fickor.
 2. Men kommunala verksamheter i utsatta områden saknar ofta både verktyg och resurser.
 3. En verksamhet är inte statisk under tre till fem år.
 4. Enligt Reed Hastings har distansarbetet i samband med coronaviruspandemin varit klart negativt för Netflix verksamhet och personligen kommer han arbeta för att anställda ska kunna återvända till kontoret så snart som möjligt.
 5. – Att efter tio år i andra roller och verksamheter få återvända till Axfood känns fantastiskt och inspirerande, säger Karin Hedlund i ett pressmeddelande.
 6. Planen är att det nya systemet ska vara i drift 2021 för de 650 användarna på Cloetta, som har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien.
 7. Här finns alltså en uppenbar möjlighet för regeringen att styra mer aktivt i både stiftelsens och bolagens verksamhet.
 8. Samtidigt har de oljebolaget Preem som huvudsponsor, ett bolag vars verksamhet leder till klimatkris och hotade Vasalopp.
 9. Det börjar knorras om att stora satellitsvärmar kan störa verksamheter i rymden såväl som på jorden.
 10. Coronaepidemin stängde ner den verksamheten.
 11. Nu uppger Walmart att man vill gå samman med it–bjässen Microsoft, som sedan tidigare gått ut med att man förhandlar med Bytedance om att köpa Tiktoks verksamhet i USA.
 12. Ägarna av världens lönsammaste företag (tänk Apple, Amazon och Ali Baba) får mer nya pengar från finansplaceringarna än företagens verksamhet.
 13. Eva Andersson Dubin driver sedan flera år tillbaka bröstcancerkliniken Dubin Breast Center i New York, och enligt Dagens Industri har hon och maken satsat över 100 miljoner kronor i verksamheten.
 14. Idag finns fyra smältugnar i verksamheten.
 15. Nu får verksamheten en ny vd i Ann Hellenius, som även kommer att ingå i Capgemini Sveriges ledningsgrupp och rapportera till Cyril Garcia, som är global vd för Capgemini Invent.
 16. Covid 19–pandemin har gynnat många digitala verksamheter, men definitivt inte smartphone–marknaden.
 17. Vi kan ju se både plus och minus om man ser till all verksamhet och exakt hur medel ska disponeras blir ett senare beslut för respektive styrelse.
 18. Enligt Polarbröd, som är Älvsbyns största privata arbetsgivare, har branden skadat stora delar av verksamheten.
 19. Fritzfrog finns i ett tjugotal olika varianter och eftersom botnätet använder sig av p2p–teknik är det svårt att få stopp för verksamheten.
 20. Men Göteborg ska ju ha bra verksamheter, skolor som inte fungerar bra ska lyftas, inte väljas bort.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till verksamhet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är värv en synonym till verksamhet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.