Synonymer till verktyg

Vi känner till 7 synonymer till verktyg. Ordet verktyg är en synonym till borr och plog och kan bland annat beskrivas som ”hjälpmedel för att utföra ett manuellt arbete (t.ex. hammare, kniv, tång), redskap, don”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av verktyg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till verktyg

 1. arbetsredskap
 2. borr
 3. don
 4. instrument
 5. medel
 6. plog
 7. redskap

Vilka ord betyder nästan samma sak som verktyg?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till verktyg. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. hjälpmedel

Vad är motsatsen till verktyg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till verktyg.

Vad betyder verktyg?

 1. hjälpmedel för att utföra ett manuellt arbete (t.ex. hammare, kniv, tång), redskap, don
 2. (verktyg) (ofta enklare) tekniskt (oftast konstruerat) föremål som används för att underlätta arbeten och utföranden

Hur böjs verktyg?

 1. verktyg
 2. verktygen
 3. verktygens
 4. verktyget
 5. verktygets
 6. verktygs

Hur kan ordet verktyg användas?

Det saknas exempel på hur verktyg kan användas.

Hur används ordet verktyg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet verktyg används i vanlig text.

 1. Tanken är att verktygen ska kunna hjälpa fabriker få bättre översikt över det arbete som pågår och hur det kan förbättras på olika sätt.
 2. Vår vision är att det ska bli ett praktiskt verktyg som man som individ eller organisation ska kunna använda för att hitta rätt resurser, säger Conny Svensson.
 3. Eftersom System Center är ett verktyg för att installera och hantera mjukvara i serverparker är det ganska anmärkningsvärt att den nya versionen släpps först nu.
 4. Enligt Fortinet kan verktygen som används vid attackerna även ha koppling till hackargruppen Winnti.
 5. Telegram är ofta ett populärt verktyg när många människor vill ta del av stora mängder information på ett anonymt och diskret sätt.
 6. – Snabba investeringar behövs för att utveckla och öka tillgången till vård och verktyg för att förhindra, upptäcka och behandla tbc och rädda miljoner liv, säger WHO–chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 7. Coronakommissionens slutrapport är ett av flera verktyg när samhället ska rustas för nästa pandemi.
 8. – Det vore en massiv eskalering, ett verktyg som inte ens användes under Kalla kriget.
 9. – Det är klart att ett personligt möte är viktigt, personlig påverkan är viktig, men det är inte det enda sättet att nå framgång utan man måste se över alla kanaler och verktyg som står till buds och mixa det för att bli framgångsrik, säger Lars Nord.
 10. Bolaget arbetar också med etablerade metoder och verktyg som bland annat Azure Devops, Jira och Zendesk.
 11. Hello World är en allmännyttig ideell förening som via läger och helg–meetups uppmuntrar intresse och sprider kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst skapad med digitala verktyg bland unga.
 12. – Det här är ett verktyg för finanssektorn.
 13. Tillsammans med detta nya tillvägagångssätt behöver bilföretagen tillgång till verktyg och expertis som de ofta helt enkelt inte har internt.
 14. Dessa organisationer, inte Google, kontrollerar vilka data som samlas in med dessa verktyg och hur den används.
 15. Att använda eller hota med våld är då ett viktigt verktyg.
 16. De verktyg västländer har för att påverka Rysslands agerande är därför avskräckande åtgärder och eftergifter, piskor och morötter.
 17. AI och annan avancerad teknik är snart oumbärliga verktyg inom alla forskningsområden, från medicin och teknik–naturvetenskap till humaniora och samhällsvetenskap.
 18. – Det är naturligtvis positivt att man använder diplomati och dialog i stället för att använda militära verktyg.
 19. Bransch– och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen tycker att den nya lagen är ett viktigt verktyg för att minska den stora klimatpåverkan som byggskedet har.
 20. Existentiella frågor är inte bara ett viktigt verktyg i traumabehandling, de kan också bidra till att förbättra vår mätbara hälsa.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är borr en synonym till verktyg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på verktyg