Synonymer till vetskap

Vi känner till 6 synonymer till vetskap. Ordet vetskap är en synonym till kunnande och kunskap och kan beskrivas som ”kännedom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vetskap samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till vetskap

 1. erfarenhet
 2. färdighet
 3. kunnande
 4. kunskap
 5. kännedom
 6. vetande

Vilka ord betyder nästan samma sak som vetskap?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till vetskap. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. insikt
 2. kompetens

Vad är motsatsen till vetskap?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vetskap.

Vad betyder vetskap?

 1. kännedom

Hur böjs vetskap?

 1. vetskap
 2. vetskapen
 3. vetskapens
 4. vetskaps

Hur kan ordet vetskap användas?

Följande exempelmeningar visar hur vetskap kan användas.

 1. han fick vetskap om hennes planer för sent

Hur används ordet vetskap i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet vetskap används i vanlig text.

 1. Botnät består av ett antal datorer som infekterats av skadeprogram och som därför kan fjärrstyras utan ägarnas vetskap.
 2. Men vi går in med en skön känsla och vetskapen att vi kan rubba dem.
 3. Det danska utrikesdepartementet bekräftar att man har vetskap om händelsen och har kontakt med den ryska ambassaden, rapporterar danska medier.
 4. De svenska forskarna – och många företag som inspireras av vad som pågår i dessa miljöer – tvingas stå ut med vetskapen att de sitter på en guldgruva som borde tas om hand och skapa arbetstillfällen, utveckling och välstånd i Sverige.
 5. – Det har funnits personer i pojkens närhet som har anmält och det gjorde att vi fick vetskap om det, säger åklagare Alexandra Adler till SVT Nyheter.
 6. Läkaren förnekar brott och menar att PCR–testerna, enligt hans vetskap, har analyserats på ett korrekt sätt.
 7. Han hävdar att kvinnan måste ha spetsat teet utan hans vetskap.
 8. ” För kunder som inte har eller haft detta ”och som upplever att de inte har haft full funktionalitet i vår leverans så har vi fört en specifik dialog oss emellan när vi fått vetskap om problemet.
 9. Men trots vetskapen om effekterna fortsatte hon att konsumera likt tidigare.
 10. ”Allt känns fint, tills jag får veta att kvällstidningen fått vetskap om din utevistelse och en reporter antastat dig på en parkering, följt efter dig och de båda vakterna när ni gick en stund i solen.
 11. Men enligt Wall Street Journal ska Tiktok ha dragit nytta av en bugg i operativsystemet Android som har gjort det möjligt att fortsätta spara mac–adresserna utan vare sig Googles eller användarnas vetskap.
 12. Pojkens mamma fick vetskap om vad hennes son utsatts för genom videoklippet.
 13. – Trots allt – är inte livet en enda stor risk? Att älska, att arbeta, att korsa gatan – allt görs med insatser och en vetskap om att det kan gå snett.
 14. Jag fick alltså gå omkring en hel höst med vetskapen om att Anders Jonson, som bor i Sundbyberg, vet att jag anmält honom och vi kan mötas var som helst, sitta i samma tunnelbanevagn… Det kändes väldigt olustigt!.
 15. Vänersborg har däremot spelat färdigt med vetskapen att det blir elitseriebandy även nästa säsong.
 16. – Om vetskapen finns tycker jag absolut att kunder måste ta sitt ansvar.
 17. Den vetskapen finns hos Kiruna kommun, säger Stefan Hämäläinen.
 18. Förutom att man vill skona den sjuka från dödsångest finns tanken om att vetskapen påskyndar dödsförloppet, man ger helt enkelt upp i förtid.
 19. ”Så fort vi fick vetskap om händelsen låste vi kontot och vi undersöker vad som hänt”, uppger en talesperson för Twitter för Deadline.
 20. Det är inte direkt så att sjukvården uppmanar dem heller, och vetskapen om att det bara i de mest extrema fall (om ens då) blir konsekvenser för ansvarig vårdpersonal avskräcker.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kunnande en synonym till vetskap. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på vetskap