vettskrämd

Vettskrämd är synonymt med rädd och skräckslagen och kan bland annat beskrivas som ”skrämd så att man inte vet vad man gör, skräckslagen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vettskrämd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vettskrämd

rädd, skräckslagen

Motsatsord till vettskrämd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vettskrämd.

Vad betyder vettskrämd?

 1. skrämd så att man inte vet vad man gör, skräckslagen
 2. extremt skrämd

Böjningar av vettskrämd

 1. vettskrämd
 2. vettskrämda
 3. vettskrämt
 4. vättskrämd
 5. vättskrämda
 6. vättskrämde
 7. vättskrämt

Exempel på hur ordet vettskrämd kan användas

 1. barnen blev vettskrämda av den stora hunden

Exempel på hur ordet vettskrämd används i svenska tidningar

 1. Med udden mot flyktingar, romer, muslimer och HBTQ–personer skapas lokala förbud och signalpolitik som har till syfte att ställa dem mot oss och göra oss vettskrämda för varandra.
 2. Vissa är hoppfulla, andra vettskrämda.
 3. Synen han möts av är en maskerad rånare med kniv som håller i hela kassalådan och en vettskrämd fru.
 4. – Det är inte roligt när de kommer in och berättar att hästarna är vettskrämda, och att en häst slängde av en ryttare på grund av raketer.
 5. Under de senaste dagarnas intensiva strider på Sanaas gator, och de upprepade nattliga flygräderna, har en vettskrämd befolkning tagit skydd inomhus.
 6. Någon gång under loppet sneglade jag åt sidan och såg hur ögonen på mina medtävlare stod ur sina hålor som på vettskrämda hästar, hockeyfrillorna var som strutar bak i nacken, deras lemmar fladdrade okontrollerat åt alla håll.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vettskrämd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rädd en synonym till vettskrämd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.