Synonymer till vev

Vev kan bland annat beskrivas som ”handtag som används för att vrida runt en axel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vev samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till vev

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vev.

Vad är motsatsen till vev?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vev.

Vad betyder vev?

 1. handtag som används för att vrida runt en axel
 2. sorts spak med utskjutande handtag som används för att vrida runt något

Hur böjs vev?

 1. vev
 2. vevar
 3. vevarna
 4. vevarnas
 5. vevars
 6. veven
 7. vevens
 8. vevs

Hur kan ordet vev användas?

Det saknas exempel på hur vev kan användas.

Hur används ordet vev i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet vev används i vanlig text.

 1. Utåt sett är det veven på sidan som sticker ut, både bokstavligt och bildligt.
 2. När vi kommer jämsides vevar jag ner rutan.
 3. Jag vet vilka glassar vi säljer mest av och hur jag vevar en dieselslang så att den rätar ut sig utan att jag behöver flytta på mig.
 4. Utöver det har de bland annat designat en ny bärbar spelkonsol, som till skillnad från i princip alla andra spelkonsoler är utrustad med en vev.
 5. En mitraljös hade 25 pipor som snabbt kunde avfyras genom att vrida på en vev.
 6. Bara att en vuxen vevar hopprep är uppskattat, eller är med på fotbollsplanen, det är en extra trygghet när vi är på plats.
 7. När Ahmoudou Madassane kommer in och gör gruppen till en kvartett är det han som tar den svarta och börjar mata fram de typiska fingerspelsslingorna i jämnt, stadigt tempo, medan den röda kompgitarren vevar ett enda ackord, som ett rent rytminstrument.
 8. När Boork är ute och vevar om att Sverige och Norge också skulle kunna slå ihop sin lag så är han förstås helt vilse, för det här handlar inte om vare sig ”förstärkning” eller om ishockey.
 9. Apparaten drivs manuellt via en vev vilket får knivarna att snurra i behållarna.
 10. ”Bara upprepning kan döda oss”, förkunnar Berg i ”Var är vi nu?” och ser ut som självaste Bossen när han vevar akustisk gitarr på storbildsskärmarna.
 11. Efter träningen rullar Henrik Lundqvist ut sin mörka Porsche 911 Carrera från arenan – och vevar ner rutan när Isabelle och Annelie kommer fram.
 12. ”Med sedvanlig frenesi smattrar orden likt en snärtig cykelkedja, medan komikern vevar sitt livs historier ur en troligtvis imaginär tombola laddad med 3978 anekdoter” skriver Brander som tycker att sommarpratet inte är speciellt, genialiskt, men modigt.
 13. Med sedvanlig frenesi smattrar orden likt en snärtig cykelkedja, medan komikern vevar sitt livs historier ur en troligtvis imaginär tombola laddad med 3978 anekdoter.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på vev