vidrig

Vidrig är synonymt med vämjelig och äcklig och kan bland annat beskrivas som ”motbjudande, avskyvärd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vidrig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vidrig

avskyvärd, frånstötande, ful, förfärlig, grotesk, gräslig, hemsk, makaber, motbjudande, olidlig, otäck, outhärdlig, ryslig, snuskig, stygg, vedervärdig, vämjelig, äcklig

Motsatsord till vidrig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vidrig.

Vad betyder vidrig?

 1. motbjudande, avskyvärd
 2. mycket obehaglig och äcklig

Böjningar av vidrig

 1. vidrig
 2. vidriga
 3. vidrigare
 4. vidrigast
 5. vidrigaste
 6. vidrige
 7. vidrigt

Exempel på hur ordet vidrig kan användas

 1. en vidrig stank

Exempel på hur ordet vidrig används i svenska tidningar

 1. Sara Danius kallar också uppgifterna som framkommer för vidriga.
 2. Jag har alltid tyckt att det verkar vidrigt att sitta inne, men har fått en helt ny, intim förståelse av vad det innebär när någon tar ifrån dig din frihet.
 3. Jag minns bara den fullkomligt vidriga domaren som förstörde chanserna för Sverige att hamna i final.
 4. Sedan fortsätter det med kommentarer som ”högst osmakligt att göra high five och uppmana till våld”, ”ni sprider hat”, ”vidrigt” och ”låta oss slippa höra sådant snack”.
 5. Det var en vidrigt blåsig dag.
 6. Det var vidrigt och vi var inte utbildade för att handskas med sådana trauman, konstaterar hon och tillägger att det fortfarande finns väldigt många historier som ännu inte berättats.
 7. Och ibland så vidrigt elegant att vi aldrig kommer att få veta eller förstå (bara se hur kalla människor får överraskande mycket makt).
 8. Det är underhållning – rörande romantisk kärlek, en perfekt vidrig skurk, mycket blod – från början till slut, inte en tråkig sekund.
 9. I fångenskap hos IS såg hon en bebis och en ammande mamma utsättas för något så vidrigt att hon aldrig kan glömma det.
 10. – Jag hade ingen stor summa att placera, för jag hade precis börjat återhämta mig efter den här vidriga kraschen, där alla mina sparpengar, hundratusentals kronor, gått åt till juridiska processer.
 11. – Det verkar som de inte kan få njuta av en middag med familjen dagen före Remembrance Sunday (minnesdagen för att hedra krigsveteraner, reds anm) utan att någon galning kränker dem, och till vilket syfte? De tycker det är vidrigt.
 12. ”Det här är det vidrigaste tilltaget jag sett på länge”, skriver hon på Twitter.
 13. Det är en vidrig människosyn som skiner igenom, med killarna på Kristianstadgatan på Möllan som ska föreställa hemska, och så den vita familjen som med sin jävla Porsche Cayenne.
 14. – Jag har ett åtagande, att föra upp Brasilien ur avgrunden, trots smutsiga, vidriga, skurkaktiga och omoraliska medier såsom Globo.
 15. ”Varför” är en så sliten, enkel, liten, vidrig, äcklig och förbannat slug och falsk fråga att ställa i det här läget, i alla dessa liknande fall.
 16. Det är så vidrigt att förstå att han bara ljugit, manipulerat.
 17. Stefan Hanna säger till DN att uteslutningsärendet är ”demokratiskt och rättsligt vidrigt”.
 18. Det första jag känner är sorg över alla livrädda ungdomar som skickades ut för bevittna och utföra vidriga saker.
 19. Det är då handbollsspelaren och opinionsbildaren Linnéa Claeson kan få de mest vidriga ord kastade mot sig.
 20. Läser DN i helgen och deras långa, välskrivna reportage om den vidriga islamitiska våg som sköljer över Angered och Göteborg.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vidrig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vämjelig en synonym till vidrig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.