vidsträckt

Synonymer till vidsträckt

enorm, extensiv, långt, omfattande, spridd, spridning, stor, utbredd, vid, vidd

Motsatsord till vidsträckt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vidsträckt.

Vad betyder vidsträckt?

 1. som sträcker sig vida omkring
 2. vida sträckt
 3. avledning till adjektivet vidsträckt

Exempel på hur vidsträckt kan användas

 1. vidsträckta skogar

Exempel på hur vidsträckt används i svenska tidningar

 1. Libyen är ett vidsträckt ökenland – från huvudstaden Tripoli till landets sydöstra hörn är det nästan lika långt som från Tripoli till Berlin i Tyskland.
 2. Han hade en oerhört vidsträckt fantasi som inte kunde hämmas av konventioner, det var helt enkelt omöjligt för honom att följa reglerna.
 3. Libyen är ett vidsträckt ökenland – från huvudstaden Tripoli till landets sydöstra hörn är det nästan lika långt som från Tripoli till Berlin i Tyskland.
 4. Med hjälp av den isländske guiden Hans (som är tystlåten men orkar nästan vad som helst) beger de sig ner i en vidsträckt underjordisk värld med skogar, hav och vidunder.
 5. Det är problematiskt då den seismiska aktiviteten ute i havet kan få en katastrofal inverkan på vidsträckta områden.
 6. I “Ett system så magnifikt att det bländar” bygger Svensson dessutom en större, mer komplex och vidsträckt berättelse om tre syskon som spridits över världen, men vars band till varandra är tänjbara, och omöjliga att klippa av.
 7. Vilka tillämpningar är möjliga och vilka är önskvärda? Teknologins potential är ofantlig och konsekvenserna vidsträckta.
 8. Skogsbränder förekommer varje år, året runt, någonstans på den vidsträckta och mestadels torra australiska kontinenten.
 9. Men sedan kom Donald Trump, som fick stora delar av detta vidsträckta område att byta sida – om än med liten marginal.
 10. Hela området, i vilket också dagens vidsträckta parkeringsplatser ingår, ska bli en del i den större stadsdel som planeras och som går under namnet Bällsta Hamn.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vidsträckt

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spridd en synonym till vidsträckt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.