vidta

Synonymer till vidta

ta itu, ta tag, utföra, vidtaga

Motsatsord till vidta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vidta.

Vad betyder vidta?

 1. tar till, använder
 2. följer, tar vid
 3. ta vid, ta till, använda, genomföra åtgärdar

I uttryck:

 1. vidtar mått och steg = genomför lämpliga åtgärder

Exempel på hur vidta kan användas

 1. regeringen måste vidta kraftfulla åtgärder mot ungdomsarbetslösheten
 2. efter föredraget vidtog en diskussion

Exempel på hur vidta används i svenska tidningar

 1. ”En anmälan om trafikolycka med brottsrubrik grov vårdslöshet i trafik är upprättad för att skall kunna vidta polisiära åtgärder”, skriver polisen på sin hemsida.
 2. I Kina uppmanas människor som återvänder till Peking efter ledigheten i samband med det kinesiska nyåret att stanna hemma i två veckor, en i raden av åtgärder som landet vidtar för att stoppa spridningen av viruset.
 3. Världshälsoorganisationen (WHO) underrättades omgående och förebyggande åtgärder ska ha vidtagits.
 4. Han sade att Kina har vidtagit rigorösa åtgärder i kampen mot epidemin och att flera av dessa går längre än Världshälsoorganisationens rekommendationer.
 5. Vi ser allvarligt på avvikelserna och säkerställer att förbättringsåtgärder vidtas för att stärka den interna uppföljningen, säger Johan Nygaard, ansvarig för callcenterverksamheten på Tieto Evry.
 6. Det var i början av 2020 som Coronaviruset bröt ut i Wuhan i Kina – och sedan dess har flera olika åtgärder tvingats vidtas.
 7. Rätt kunskapsunderlag gör det enklare för köken att vidta nödvändiga – men inte överdrivna – säkerhetsåtgärder och hänsyn till allergier.
 8. – En klassning enligt smittskyddslagen gör det möjligt att vidta de förebyggande åtgärder som är relevanta för att hindra en spridning av smitta i samhället, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i en kommentar.
 9. Dessutom inför PTS ett nytt tillståndsvillkor som innebär att den som innehar tillståndet måste vidta de tekniska och organisatoriska åtgärder som krävs för att radioanvändningen enligt tillståndet inte orsakar skada för Sveriges säkerhet.
 10. Polisen har sedan det hela uppdagades vidtagit en rad åtgärder och spärrat den aktuella domänen för utgående e–post.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vidta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidtaga en synonym till vidta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.