Synonymer till viljestark

Vi känner till en synonym till viljestark. Ordet viljestark är synonymt med ståndaktig och kan bland annat beskrivas som ”som har en stark vilja, bestämd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av viljestark samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till viljestark

  1. ståndaktig

Vad är motsatsen till viljestark?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till viljestark.

Vad betyder viljestark?

  1. som har en stark vilja, bestämd
  2. som ha en stark vilja

Hur kan ordet viljestark användas?

Det saknas exempel på hur viljestark kan användas.

Hur används ordet viljestark i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet viljestark används i vanlig text.

  1. Filmen, som bygger på polynesisk mytologi, imponerade med storslaget soundtrack och en viljestark hjältinna som åkte ut på äventyr för att rädda naturen i sitt närområde.
  2. Att hon visserligen målade ”konstiga saker” som ingen fick se, för det hade andarna bestämt, men aldrig uppträdde konstigt – en viljestark kvinna med fast blick, som var vegetarian och intresserat följde med i tiden.
  3. Mycket finns att sörja över när denne mångkunnige, viljestarke och skicklige skribent lämnat oss.
  4. ”Ormen i Essex” utspelar sig under den viktorianska eran, och är en roman med hög mysfaktor – lite kärlek, lite död, lite moralfilosofi, lite vetenskap och så förstås en viljestark kvinna med rejäla knäppkängor.
  5. Dramafilm som utspelas i 1950–talets London och handlar om hyllade modeskaparen Reynolds Woodcock (Daniel Day–Lewis) vars liv vänds upp och ner av viljestarka Alma (Vicky Krieps) som blir hans musa.
  6. Zassa var begåvad, ambitiös och viljestark, vilket underlättade ett framgångsrikt yrkesarbete i en tid då flertalet kvinnor var hemmafruar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ståndaktig en synonym till viljestark. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet viljestark

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet viljestark.

Bild med texten viljestark