vilken

i utrop

Vi hittade 3 synonymer till vilken. Ordet vilken är en synonym till som och sådan och kan bland annat beskrivas som ”vad för en”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vilken samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vilken?

 1. sicken
 2. som
 3. sådan

Vad är motsatsen till vilken?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vilken.

Vad betyder vilken?

 1. vad för en
 2. som; något som
 3. en sådan

Hur böjs ordet vilken?

 1. vilka
 2. vilken
 3. vilket

Hur kan ordet ordet vilken användas?

 1. Vilken klass går du i?
 2. Vilket telefonnummer har du?
 3. Jag vet inte vilken klänning jag ska ta!
 4. företaget sålde i juni för 20 miljoner, vilket betyder en femprocentig ökning
 5. Är det du, vilken överraskning!

Hur används ordet ordet vilken i svenska tidningar?

 1. Fonden har sedan investerat stora summor i ett företag, Bright House, som sålde hushållsprodukter till låginkomsttagare till skyhöga räntor – upp till 99,9 procent – vilket gjorde att varorna i slutändan ostade många gånger mer än de gjort från början.
 2. – De letar efter en ny flight, vilket inte är det lättaste.
 3. Inte heller blev det vad Jakob Michelsen hade hoppats, vilket han visade både med sitt trippelbyte efter mindre än timmen spelad och med sina ord på presskonferensen efter matchen.
 4. ”Du Pelle, vet du vilken som är min största sorg?”.
 5. Efter fyra till fem dygns groning torkas malten i en het ugn – med olika temperatur beroende vilken typ av öl malten ska användas till.
 6. Temat är vilka hotbilder det svenska försvaret står inför.
 7. Den 30 augusti år 1721 slöts freden i Nystad mellan Sverige och Ryssland, vilket avslutade det stora nordiska kriget och satte spiken i kistan för det svenska imperium som konstruerats ett sekel tidigare.
 8. Av och till visar sig solen, vilket kan ge några klara, kalla vinterdagar, tror Linus Karlsson.
 9. Ett färskt exempel är den svenske rappare som misstänks för inblandning i kidnappningen av en annan rappare, vilket lett till krav på att hans musik inte ska få finnas på Spotify.
 10. Men det speglar också det laglösa land som techbolagen befinner sig i, och vilken svår balansgång de kommer att ha framför sig.
 11. Vi har pratat med hr–chefer i it–branschen om hur planeringen ser ut inför 2021 och vilka de största utmaningarna med stängda kontor är.
 12. ”Tyvärr ser vi att vissa fordonstillverkare använder termen ’självkörning’ på ett felaktigt sätt, vilket ger konsumenter och allmänhet ett felaktigt intryck av kapaciteten hos förassistens (inte helt autonom) teknik”, skriver de.
 13. – Vi växer i snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt.
 14. Bolaget jobbar främst med att hantera stora digitala tillgångar, vilka man själva benämner mediebanklösningar, som hanteras i Azure.
 15. Huawei har protesterat mot beslutet och även lämnat in en överklagan, vilket innebar att auktionen sköts på framtiden – men i december satte PTS den 19 januari som nytt datum för auktionen.
 16. Ofta förenas de med en url–ström beroende på vilket flöde man är i och i våra skript lades också personnummer in krypterat, säger hon.
 17. Vi behöver inte gå in på detaljerna, men det faktum att vi i princip har internetaccess av god kvalitet, både fast och mobilt, i stort sett över hela landet är av oerhört värde för samhället, vilket inte minst blev uppenbart under pandemin.
 18. För att Demokraterna ska få majoritet i senaten måste Joe Bidens parti ta hem bägge senatorsplatserna, vilket skulle vara en stor sak i det traditionellt mycket republikanska Georgia.
 19. Organisatörerna har inte offentliggjort vilket datum galan flyttas till.
 20. Men också för att mina förfäder gick igenom så mycket för att jag i dag ska ha rätt att rösta, vilket jag vill stå upp för varenda gång, säger hon utan att avslöja specifikt vilket parti som fick hennes röst.


Mer information om vilken och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är som en synonym till vilken. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.