Synonymer till vilken

i utrop

Vi känner till 3 synonymer till vilken. Ordet vilken är en synonym till som och sådan och kan bland annat beskrivas som ”vad för en”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vilken samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till vilken

 1. sicken
 2. som
 3. sådan

Vad är motsatsen till vilken?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vilken.

Vad betyder vilken?

 1. vad för en
 2. som; något som
 3. en sådan

Hur kan ordet vilken användas?

Följande exempelmeningar visar hur vilken kan användas.

 1. Vilken klass går du i?
 2. Vilket telefonnummer har du?
 3. Jag vet inte vilken klänning jag ska ta!
 4. företaget sålde i juni för 20 miljoner, vilket betyder en femprocentig ökning
 5. Är det du, vilken överraskning!

Hur används ordet vilken i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet vilken används i vanlig text.

 1. – Inflationen påverkar de flesta skattebetalare eftersom prisbasbeloppet går upp, det höjer grundavdraget och ger även ett större jobbskatteavdrag vilket minskar den slutliga skatten på lönen, säger Damián Migueles, analytiker på Skatteverket.
 2. Vi menar att det konkreta valet av vilka specialiteter som bör finnas inom kunskaps­fältet socialt arbete inte ska avgöras i politiska nattmanglingar.
 3. Med misstrogen uppsyn gör han en utläggning om vilka obegripliga frågor han brukar få.
 4. – Sen ska vi se till att det införs, men varje uppdrag i en budget måste hanteras, vilket innebär kostnader.
 5. Årets julklapp kommer i alla typer av former, storlekar och kostnadsnivåer vilket fångar det skiftande världsläget som 2022 präglats av, fortsätter Hernell i pressmeddelandet.
 6. Det är länder mot vilka det funnits berättigad EU–kritik gällande god förvaltning, korruption och organiserad brottslighet, sade rättspolitiske talespersonen Ardalan Shekarabi (S) till TT i går.
 7. Även han ser det som mest sannolikt att det handlar om en olyckshändelse, oavsett vilken sida i kriget som avfyrat roboten.
 8. Vidare kan vi öka avbetalningstakten genom att vara lite mer avvaktande med start av nya projekt, vilket vi kommunicerade i senaste rapporten, säger Erik Selin.
 9. – När angriparna har en lista med namn kan de börja leta efter vilka titlar de här personerna har, och det ger dem en bild av organisationen som de sedan kan utnyttja för mer effektiva sociala attacker, säger John Kinsella.
 10. Han är lagets högst betalde spelare med 11,5 miljoner dollar i årslön, vilket motsvarar ca 120,4 miljoner kronor.
 11. Artemis–projektet är försenat och rejält fördyrat, vilket är vanligt i de här sammanhangen.
 12. Och när delegaterna väl samlas till partikonvent brukar det ofta vara känt på förhand vilken av kandidaterna som har det starkaste stödet.
 13. En källa säger att Trump kommer att hålla noggrann uppsikt över vilka som kommer, och vilka som inte gör det.
 14. Enligt förbudet skulle alla aborter stoppas efter att hjärtslag kan registreras hos fostret, vilket sker ungefär i den sjätte veckan.
 15. Inom kort väntas även besked om vilka ytterligare vapen Sverige skickar till landet.
 16. Häromdagen släpptes 2023 Hackerrank Developer Skills Report, en rapport som i detalj redogör för vilka egenskaper och kunskaper som utvecklare bör ha för att vara eftertraktade på arbetsmarknaden.
 17. Om Sverige inte är observant och vågar driva sin linje i dessa sammanhang kommer det spela mindre roll vilka förbättringar och effektiviseringar som görs i den svenska tillståndsprocessen.
 18. Syftet med studien var att visa att behandlingen är säker och att de modifierade cellerna kunde hitta in i tumörerna, vilket de gjorde.
 19. Detta kan få betydelse för vilken påföljd han döms till.
 20. I oktober varslades nästan 5000 personer om uppsägning vilket kan jämföras med omkring 2000 personer per månad under perioden januari till september, skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är som en synonym till vilken. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet vilken

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet vilken.

Bild med texten vilken