villig

Vi hittade 8 synonymer till villig. Ordet villig är en synonym till intresserad och beredd och kan bland annat beskrivas som ”som gärna vill medverka i något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av villig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till villig?

 1. beredd
 2. gärna
 3. hågad
 4. intresserad
 5. tillmötesgående
 6. vara med på
 7. öppen

Vad är motsatsen till villig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till villig.

Vad betyder villig?

 1. som gärna vill medverka i något
 2. som vill göra något; som är positivt inställd till det

Hur böjs ordet villig?

 1. villig
 2. villiga
 3. villigare
 4. villigast
 5. villigaste
 6. villige
 7. villigt

Hur kan ordet ordet villig användas?

 1. han är villig att betala hälften av kostnaderna

Hur används ordet ordet villig i svenska tidningar?

 1. Sedan beror det på hur mycket utrymme medier är villiga att ge Trump, säger Higham.
 2. Vi kommer inte att kunna lösa klimatfrågan på ett hållbart sätt med hjälp av dyra politiska åtgärder, som kostar hundratals eller tusentals gånger mer än människor faktiskt är villiga att betala.
 3. V har sagt att de vill försöka stoppa förslaget i riksdagen och Sverigedemokraterna har sagt sig vara villiga att vara med.
 4. Turkiet har sagt sig vara villigt att "göra vad som är nödvändigt" för att stödja sina allierade i Azerbajdzjan i den väpnade konflikten om utbrytarregionen Nagorno–Karabach, som kontrolleras av armeniska separatister.
 5. Det kräver också att det finns anställda som är villiga att hoppa in ­precis när efterfrågan uppstår.
 6. Men det finns andra intressanta tekniker som kan utvecklas om staten och näringslivet är villiga att lägga utveckling och forskningsmedel på detta, vilket skulle vara väl investerade pengar.
 7. Det kan vara så att din nuvarande bank är villig att ge dig bättre villkor för att få dig att stanna som kund.
 8. När företaget nu kommer till Sverige menar experter att det kan förändra e–handeln för alltid – om svenskarna är villiga att släppa ifrån sig sin data.
 9. Därför är det viktigt att kommuner och staten gör insatser redan nu så att det då finns entreprenörer som är villiga och förmögna att återskapa en levande stad.
 10. Budet från de sparsamma är att man är villig att acceptera bidrag på 375 miljarder euro i coronastödet, i stället för 350 som erbjöds i söndags kväll.
 11. Särskilt trycker jag på att framtida trafiksäkerhet inte får försämras på grund av att dagens elektrifierings–race till del drivs av det mer prisokänsliga premiumsegmentets affärsmodell där kunderna är villiga att betala för extra ”hästkrafter”.
 12. Fadern är inte villig att ge upp – nu utfäster han en belöning på 30 000 kronor till den som kan ge polisen uppgifter som så småningom leder till åtal.
 13. Hur länge tror du 70–plussarna är villiga att ställa upp på restriktionerna?.
 14. Vi kämpar för legitimiteten i systemet genom att få upp både golven och taken för ersättning, så att de blir så pass generösa att även de med höga inkomster är villiga att betala.
 15. – Det kommer att bli en tuff debatt gentemot vissa medlemsländer och i EU–parlamentet, men jag är villig att ta den fajten.
 16. – Vi måste samarbeta för att bekämpa en gemensam fiende som inte känner några gränser, sa Tedros Adhanom Ghebreyesus också och berömde Kambodja för att ha visat sig villigt att ta emot kryssningsfartyget Westerdam med 1.
 17. De följs av en stor grupp reportrar när de till synes utan sinande energi kampanjar i skolor och kyrkor och villigt ställer upp på selfies.
 18. Det är min övertygelse att även de som har mer pengar än de behöver är villiga att satsa på en överlevnad för kommande generationer i vårt land och på vår vackra planet.
 19. – Det finns klubbar som inte är lika villiga att släppa sina spelare, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.
 20. Kanske kan man undra vad kunderna kommer att tänka om det, och om de är villiga att betala för det.


Mer information om villig och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intresserad en synonym till villig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.