vink

Synonymer till vink

antyda, antydan, antydning, fingervisning, föraning, förnimmelse, indicera, indikation, indikator, insinuera, intuition, invit, misstanke, omen, påpeka, påstå, signal, symptom, symtom, tecken, tips

Motsatsord till vink

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vink.

Vad betyder vink?

 1. rörelse med handen, vinkning
 2. rörelse med öppen hand i luften
 3. (bildligt) diskret anvisning; förstucket råd eller upplysning
 4. (bildligt) antydd önskan

Exempel på hur vink används i svenska tidningar

 1. Jag hann precis tänka att ”den person som räcker upp handen är helt från vettet” innan jag inser att min kille vinkar glatt med hela armen.
 2. Vi hjälps åt och det har varit kul med alla som står och vinkar och filmar, särskilt på Liseberg.
 3. Skulle två av världens största utsläppare Kina och Indien överraska med att ge en vink om kommande skärpta klimatlöften, ja då vore Madridmötet COP25 trots allt en framgång, i all sin byråkratiska glans.
 4. Jag vinkar lite när vi har timeout eller är på väg till pausvilan.
 5. När vi står och pratar tutar en glad förbipasserande, ler och vinkar till brandmännen.
 6. Likt en enda fågelkropp lyfter de och vinkar adjö.
 7. Bakom stället förbi dess lilla innergård bor också mycket riktigt abuela (mormor/farmor på spanska) som vinkar till oss och speciellt till vår tvååring när han springer ner till hennes pärldraperi.
 8. Där ställdes de framför doktor Mengele, som med en lätt vink med piskan skickade deras mor till höger och Hédi Fried och hennes syster till vänster.
 9. Ordalydelsen ”allt vi behöver” kan tolkas som att Nordkoreas ledning vill säga att landet är färdigt med utvecklingen av ballistiska robotvapen och kärnvapen – och ge en vink om en förstärkt förhandlingsposition.
 10. Sport på topp? E–handel för sportkläder eller ett klädesmärke med fokus på sport? Det ges det en vink om då Sportamore och Björn Borg rapporterar på fredagen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vink

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är indikation en synonym till vink. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.