vinn

Vinn kan beskrivas som ”(oböjligt, endast i uttryck) bemödande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vinn och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vinn

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vinn.

Motsatsord till vinn

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vinn.

Vad betyder vinn?

  1. (oböjligt, endast i uttryck) bemödande

Böjningar av vinn

  1. vinn

Exempel på hur ordet vinn kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vinn används i svenska tidningar

  1. De försöker lägga sig vinn om att allting har gått så lugnt till, att drottningen har kontroll över läget och önskar dem (Meghan och Harry) lycka till.
  2. – Tekniken är fantastisk, men samtidigt vill jag understryka att både ordningsvakter, trygghetsvärdar och poliser har lagt sig vinn om att arbeta kontaktskapande och uppsökande.
  3. Enligt tidningen skanderar kvinnorna “Go for it, go for it, our players, go for it!” eller “Victory! Our players, win! Win!” (Gå för det, gå för det, våra spelare, gå för det!" eller alternativt "Seger! Våra spelare, vinn! Vinn!).
  4. I detta läge borde regeringen lägga sig i vinn om att stödja och stärka MSB.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vinn är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.