vinna över

Vinna över är synonymt med besegra.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vinna över och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till vinna över

besegra

Motsatsord till vinna över

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vinna över.

Vad betyder vinna över?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av vinna över.

Böjningar av vinna över

 1. vinna över

Exempel på hur frasen vinna över kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen vinna över används i svenska tidningar

 1. Sheinkopf bedömer att Bloomberg har haft mer framgång än de affärsorienterade kandidaterna samtidigt som han redan visat att han kan vinna över renodlade politiker.
 2. – Det var skönt att äntligen få vinna över honom.
 3. Försök med att vinna över kunderna genom egna molntjänster har varit fruktlösa.
 4. Lange anses ha liten chans att vinna över Nahles, men hennes klagomål sammanfattar den kritik som bubblar inom partiet.
 5. Enligt tidigare uppgifter ska hon ha checkat in på rehab i Los Angelesför att försöka vinna över sitt beroende av alkohol, smärtstillande och andra droger.
 6. Längre tid tog det för världsettan Simona Halep, Rumänien, att vinna över 76–rankade Lauren Davis, USA, i lördagens första match på centrecourten.
 7. Det gäller att vinna över lokalbefolkningens "hearts and minds", visa närvaro, inte tillåta några "failed areas", organisera veckomöten med lokala ledare och använda ny teknik för att dekonstruera gängens sociala nätverk.
 8. Jag kände också att det skulle vara okej att förlora mot Tori eftersom hon är så atletisk och av samma anledning skulle det vara en ära att vinna över henne, säger Dylan Ratell.
 9. Det handlar om såväl biljettpriser som skattemässiga ”morötter” för att vinna över privatbilister, men också ”piskor” i form av vägtullar och begränsning som exempelvis körfält för bussar.
 10. Efter Rodrigo Dutertes öppning för en mer försonande hållning kommer det kinesiska kommunistpartiet inte spara på krafterna för att vinna över så mycket som möjligt av hans gunst.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vinna över är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är besegra en synonym till vinna över. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.