vinstdrivande

Vinstdrivande kan beskrivas som ”som drivs med syfte att skapa vinst”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vinstdrivande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vinstdrivande?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vinstdrivande.

Vad är motsatsen till vinstdrivande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vinstdrivande.

Vad betyder vinstdrivande?

 1. som drivs med syfte att skapa vinst

Hur böjs ordet vinstdrivande?

 1. vinstdrivande

Hur kan ordet ordet vinstdrivande användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet vinstdrivande i svenska tidningar?

 1. Volvo är ett vinstdrivande företag och det är inte några himla miljöbilar som fixar svarta siffror på sista raden.
 2. Det finns goda skäl att vara kritisk mot att låta företag dominera sektorer där nyttan med vinstdrivande verksamheter verkar begränsad, som arbetsförmedling och utbildning.
 3. Enligt ett pressmeddelande från bolaget har bolagsstyrelsen och ägarna under en längre tid försökt att sälja bolagets två fartyg, för att få loss kapital till en ny vinstdrivande verksamhet,.
 4. Amazons dominans har stärkts av Bezos tidiga insikt om hur den till synes vidöppna webben­ skulle kunna omvandlas till en vinstdrivande miljö.
 5. Det centrala var att, "i väntan på en lagstiftning som stoppar vinstjakten i skolan", omedelbart stoppa nya tillstånd till vinstdrivande skolor.
 6. Det var på en pressträff på onsdagen som Socialdemokraterna meddelade att de går till val på att kraftigt begränsa vinsterna i friskolesektorn, och införa ett omedelbart stopp för all nyetablering av vinstdrivande skolor.
 7. Hon säger också att debatten om vinstdrivande skolor fått små aktörer att dra öronen åt sig.
 8. Syftet kan inte vara vinst, det måste begränsas och i väntan på det måste vi sätta stopp för nyetablering av vinstdrivande skolor säger civilminister Ardalan shekarabi.
 9. Enligt det privata, icke vinstdrivande museet har liknande ”överlevnadsförsäljningar aldrig tidigare ägt rum i Brasilien, medan de är relativt vanliga i USA och Europa.
 10. – Thoréngruppen och Academedia är bolag som i allra högsta grad är vinstdrivande.
 11. Nästa pris att delas ut blev Årets utbildningsinsats, som gick till Läxhjälpen, en icke vinstdrivande stiftelse som ger gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden med visionen att alla barn ska ha förutsättningarna för att klara av skolan.
 12. Us, en icke vinstdrivande organisation som arbetar mot politisk korruption.
 13. Något som sker på inrådan av polisen, inte efter samtal med vinstdrivande företag.
 14. Nu visar det sig att de höga kraven gjort att flera av de stora vinstdrivande hemtjänstföretagen tvekar.
 15. Edelman Trust Barometer visade att allmänhetens tilltro till Kinas institutioner – regeringen, media, näringsliv och icke vinstdrivande organisationer – steg med 27 procentenheter förra året.
 16. ”Men hur”, frågar sig tidningen, ”ska dessa lagar appliceras när en person som Trump, som hyr överdådiga balsalar från sig själv, på en vinstdrivande klubb som också är hans hem och ’vinter–Vita huset?”.
 17. Endast 43 procent av de grundskolor som drivs av aktiebolag har behöriga lärare, mot 66,6 i kommunala skolor och 61 procent i icke vinstdrivande friskolor.
 18. Allra är precis som bankerna ett vinstdrivande aktiebolag.
 19. Endast 43 procent av de grundskolor som drivs av aktiebolag harbehöriga lärare, mot 66,6 i kommunala skolor och 61 i icke vinstdrivande.
 20. En icke vinstdrivande stiftelse som ger gratis läxhjälp isocioekonomiskt utsatta områden.


Mer information om vinstdrivande och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.