Synonymer till visa på

Vi känner till en synonym till visa på. Frasen visa på är synonymt med härleda.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av visa på samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till visa på

 1. härleda

Vad är motsatsen till visa på?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till visa på.

Vad betyder visa på?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av visa på.

Hur böjs visa på?

 1. visa på

Hur kan frasen visa på användas?

Det saknas exempel på hur visa på kan användas.

Hur används frasen visa på i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen visa på används i vanlig text.

 1. – I dag kan det vara så att du behöver visa på att personen innehaft väldigt många bilder eller filmer där barn utsätts på ett särskilt hänsynslöst sätt för att det ska räknas som grovt.
 2. – Vi måste visa vad vi har åstadkommit hittills och också visa på vad vi får om Miljöpartiet inte finns med i regeringen.
 3. – Jag är här för att visa på den ömma punkten.
 4. –Att scenen skulle vara kvar för att allting skulle hänga ihop, för att visa på vad som kan ske i kraftfältet som skapas i det här fridsamma landskapet med den starka underströmmen av en enorm, obetvinglig förändring.
 5. – Mediehusen måste visa på handlingskraft genom att agera och inte bara säga att man ska göra det.
 6. – Jag vill göra gravitationen synlig i dansarnas kroppar, visa på något som vi påverkas av hela tiden men inte är medvetna om.
 7. – Det kan verka som en dome­dagspredikan när vi pratar om hoten mot vår miljö och hur vi gjort konsumtionen till en livsstil, men jag vill visa på möjligheterna och att vi som konsumenter har makt.
 8. – För MFSA kanske det räcker att visa på grov försumlighet eller oaktsamhet, medan jag måste kunna visa att det funnits ett uppsåt till brott.
 9. – Vi vill föra en öppen debatt om hälsa, hållbarhet och miljö och visa på att vi kan erbjuda vegetabiliska mejerialternativ som har en mindre klimatpåverkan.
 10. – Om de inte lämnar platsen frivilligt blir det fråga om en vräkning, men det vill vi som sagt försöka undvika genom att informera och visa på alternativen som campingar och vandrarhem, säger Malin Larsson.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är härleda en synonym till visa på. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?