Synonymer till visserligen

Vi känner till 3 synonymer till visserligen. Ordet visserligen är en synonym till förvisso och onekligen och kan beskrivas som ”det ska medges”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av visserligen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till visserligen

 1. förvisso
 2. i sanning
 3. onekligen

Vilka ord betyder nästan samma sak som visserligen?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till visserligen. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. bevisligen

Vad är motsatsen till visserligen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till visserligen.

Vad betyder visserligen?

 1. det ska medges

Hur kan ordet visserligen användas?

Följande exempelmeningar visar hur visserligen kan användas.

 1. hon är visserligen liten men väldigt stark

Hur används ordet visserligen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet visserligen används i vanlig text.

 1. Det finns visserligen ett standardiserat protokoll, Sunspec Modbus, för att kommunicera med växelriktare.
 2. Trots en imponerande seger mot – ett visserligen b–betonat – Frankrike räckte det inte till avancemang.
 3. Den Karlstadbaserade datorspelskoncernen redovisade ett rörelseresultat som visserligen låg på en rekordnivå men dock under marknadens förväntningar.
 4. Dessa hävdar dock att det skett utan deras medverkan och att man visserligen fått ett erbjudande om att medverka, men avböjt.
 5. Över tid har sådana stöd visserligen ökat både under blå och röda regeringar.
 6. Monica Lingegård kommer utan entourage, och presenterar visserligen något ”ondsekfullt och dåligt”, för att citera chefredaktören på Travel News, men hon ger ett ödmjukt intryck.
 7. Man har visserligen kryssat i hälften av sina matcher men deras statistik är talande för deras taktiska balans.
 8. Det blev visserligen inget lopp i Kina i februari.
 9. Den nya regeringen anser visserligen att de straffskärpningarna är otillräckliga, men enligt uppgift från justitiedepartementet så går man ändå vidare med dem.
 10. Bonusen hade visserligen inte gällt för Volvos nya elbil eftersom den kostar för mycket, men Björn Annwall, vice vd och kommersiell chef på Volvo Cars, var ändå överraskad av beslutet.
 11. Det är svårt att föreställa sig någon uttrycka sig så i dag, visserligen fascineras vi av berättelser om lidande men själva smärtan betraktar vi ofta som orättvis och meningslös.
 12. Ländernas arbete med klimatanpassning går visserligen framåt, men finansieringen för att sätta planerna i verket släpar kraftigt efter, enligt rapporten som har titeln ”För lite – för långsamt”.
 13. "Det finns visserligen flera omständigheter som är besvärande för den man som åtalats för att ha avlossat skotten, men det finns inte någon konkret bevisning som knyter honom till brottsplatsen", säger hovrättslagman Margita Åhsberg i ett pressmeddelande.
 14. ”Det finns visserligen flera omständigheter som är besvärande för den man som åtalats för att ha avlossat skotten, men det finns inte någon konkret bevisning som knyter honom till brottsplatsen”, säger hovrättslagman Margita Åhsberg i ett pressmeddelande.
 15. Förra veckan gick föreningen visserligen vinnande ur en tvist med Tillväxtverket, och fick därmed behålla 2,4 miljoner kronor i utbetalt coronastöd, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om.
 16. – Påståendet att det är kan generera mer energi än solceller kan visserligen stämma.
 17. – Det var visserligen halloween och skräcktema, men om det är råttsafari de erbjuder får de gå ut tydligt med den informationen.
 18. Nora Det är visserligen viktigt att barn får i sig energi så att de orkar med resten av skoldagen, men det är också viktigt med en fostran att äta av det som bjuds.
 19. Trump är visserligen nu säker på att han har det republikanska partiet i sin hand.
 20. West Ham vann visserligen mot hemma mot Bournemouth förra omgången men spelet lämnade en del att önska.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förvisso en synonym till visserligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet visserligen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet visserligen.

Bild med texten visserligen