Synonymer till visualisera

Vi känner till 11 synonymer till visualisera. Ordet visualisera är en synonym till åskådliggöra och lyfta fram och kan beskrivas som ”framställa i bild”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av visualisera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till visualisera

 1. belysa
 2. bildliggöra
 3. föreställa
 4. föreställa sig
 5. förtydliga
 6. liknelse
 7. lyfta fram
 8. metafor
 9. synliggöra
 10. visa
 11. åskådliggöra

Vilka ord betyder nästan samma sak som visualisera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till visualisera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. presentera
 2. uttrycka
 3. lotsa
 4. exponera
 5. analogi
 6. redovisa

Vad är motsatsen till visualisera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till visualisera.

Vad betyder visualisera?

 1. framställa i bild

Hur böjs visualisera?

 1. visualisera
 2. visualiserad
 3. visualiserade
 4. visualiserades
 5. visualiserar
 6. visualiseras
 7. visualiserat
 8. visualiserats

Hur kan ordet visualisera användas?

Det saknas exempel på hur visualisera kan användas.

Hur används ordet visualisera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet visualisera används i vanlig text.

 1. DNS Dumpster levererar rapporter både på Excel–format och som visualiserad grafik som hjälper dig att få bättre förståelse för de kopplingar som finns mellan en domän och dess subdomäner.
 2. Med hjälp av ett API hämtar stadens datasystem uppgifter från de sex accesspunkter som finns i Gröningen och Fria bad, och resultatet visualiseras med en färgad plupp på kommunens webbaserade badplatskarta.
 3. Detta visualiserat genom att roboten bär en jordnöt.
 4. Babak Ashti lyser upp när han lyfter blicken bortom pandemin och visualiserar hur det kommer gå till på framtida galor när det åter är lapp på luckan.
 5. –Jag visualiserar det här som att vi är i ett krig utan vapen.
 6. Ellevio planerar senare i höst att lansera en app som visualiserar värden från elmätaren i kundens telefon eller dator.
 7. Jag kan väl förstå varför man visualiserar framtiden med den.
 8. På kartan visualiseras varje utbrott med en röd prick vars storlek motsvarar omfattningen och om man klickar på den kan man se mer information för just den regionen.
 9. Genom åren har han visualiserat tio av Roxettes singlar, och relationen till både Marie Fredriksson och Per Gessle har varit nära.
 10. All data samlas i ett system och visualiseras sedan i ett 3D–gränssnitt där ikoner för personer, fordon och utrustning visas i realtid, något som är viktigt i exempelvis utrymningssituationer.
 11. Det är först enbart en mental process, innan hon börjar skriva och sedan använda bilder för att visualisera helhetsbilden.
 12. Vi visualiserade oss som vinnare.
 13. I tekniska rapporter är det vanligt att resultaten visualiseras med färgsprakande bilder.
 14. Västlänken blir därför symbolen som både visualiserar och kanaliserar frustrationen.
 15. ”Jag” måste också vänja sig vid det svarta hål som Per Gustavsson visualiserar som en stor mörk filt eller, ibland, bara en liten svart detalj.
 16. När Victor Öhling Norberg visualiserar en OS–final ligger han längst bak och passerar alla i slutet.
 17. Tillsammans utforskar de kroppens, dockornas och artefakternas möjligheter att kommunicera och visualisera.
 18. Redan i november publicerade träningsappen Strava visualiserade kartor som innehöll varenda aktivitet som någonsin laddats upp i appen.
 19. – På samma sätt tillhandahåller vi ett mellanlager som låter dig hämta hem data och göra betalningar, sedan visualiserar vi det.
 20. För att lyckas med det är extremt viktigt att ta till vara på datan som samlas in vid anläggningen, samt att visualisera den på ett sätt som gör det möjligt att dra lärdomar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åskådliggöra en synonym till visualisera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på visualisera