Synonymer till vit dvärg

Vit dvärg kan beskrivas som ”(astronomi) liten, massiv och följaktligen mycket tät, vit stjärna som återstår sedan en måttligt massiv stjärna gjort slut på allt sitt väte i kärnan, blivit en röd jätte och även gjort slut på allt helium, så att inga ytterligare fusionsprocesser kan ske; slutstadium för en måttligt massiv stjärna (tyngre än en röd dvärg, dock), som så småningom kommer att slockna (när den förlorar värme till den omgivande rymden)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vit dvärg samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till vit dvärg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vit dvärg.

Vad är motsatsen till vit dvärg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vit dvärg.

Vad betyder vit dvärg?

  1. (astronomi) liten, massiv och följaktligen mycket tät, vit stjärna som återstår sedan en måttligt massiv stjärna gjort slut på allt sitt väte i kärnan, blivit en röd jätte och även gjort slut på allt helium, så att inga ytterligare fusionsprocesser kan ske; slutstadium för en måttligt massiv stjärna (tyngre än en röd dvärg, dock), som så småningom kommer att slockna (när den förlorar värme till den omgivande rymden)

Hur kan frasen vit dvärg användas?

Det saknas exempel på hur vit dvärg kan användas.

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "gameboll" ett svar på korsordsfrågan "fördel"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen vit dvärg

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen vit dvärg.

Bild med texten vit dvärg