vit dvärg

Vit dvärg kan beskrivas som ”(astronomi) liten, massiv och följaktligen mycket tät, vit stjärna som återstår sedan en måttligt massiv stjärna gjort slut på allt sitt väte i kärnan, blivit en röd jätte och även gjort slut på allt helium, så att inga ytterligare fusionsprocesser kan ske; slutstadium för en måttligt massiv stjärna (tyngre än en röd dvärg, dock), som så småningom kommer att slockna (när den förlorar värme till den omgivande rymden)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vit dvärg samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vit dvärg?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vit dvärg.

Vad är motsatsen till vit dvärg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vit dvärg.

Vad betyder vit dvärg?

  1. (astronomi) liten, massiv och följaktligen mycket tät, vit stjärna som återstår sedan en måttligt massiv stjärna gjort slut på allt sitt väte i kärnan, blivit en röd jätte och även gjort slut på allt helium, så att inga ytterligare fusionsprocesser kan ske; slutstadium för en måttligt massiv stjärna (tyngre än en röd dvärg, dock), som så småningom kommer att slockna (när den förlorar värme till den omgivande rymden)

Hur böjs frasen vit dvärg?

  1. vit dvärg

Hur kan frasen frasen vit dvärg användas?

Det saknas exempel.


Mer information om vit dvärg och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.