vitt

Se även vid.

Vi hittade 2 synonymer till vitt. Ordet vitt är en synonym till vit och amfetamin och kan bland annat beskrivas som ”adverb bildat av vid”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vitt?

 1. amfetamin
 2. vit

Vad är motsatsen till vitt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt.

Vad betyder vitt?

 1. adverb bildat av vid
 2. avledning till adjektivet vit; lagligt, särskillt i skattehänseende
 3. den färg som ljus med lika delar av alla synliga våglängder har; som till exempel snö, vit färg
 4. vitt vin

Hur böjs ordet vitt?

 1. vidare
 2. vidast
 3. vitare
 4. vitast
 5. vitt
 6. vitts

Hur kan ordet ordet vitt användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet vitt i svenska tidningar?

 1. – Det kan bli vad som helst…Men nu måste jag fira vidare med laget.
 2. – Det kan hända att en eller två patienter till från Huddinge hade kunnat opereras i Danderyd, men då är det sommarvikarier och så vidare, säger Harald Blegen.
 3. Utom männens hörhåll förde alltså dessa ursprungliga kulturkvinnor de folkliga musiktraditionerna vidare.
 4. Att tvångsvårda, funderar han vidare, är att hålla svårt lidande människor som ett slags gisslan.
 5. – Vi har fått saker visade svart på vitt, Till exempel flexibiliteten för alla att jobba hemifrån har verkligen bevisats fungera för de flesta med rätt stöd.
 6. Men bara några veckor senare hade Ambia Group köpt upp konkursboet med planen att driva kedjan vidare – med färre butiker.
 7. På tisdagen beslutade så en distriktsåklagare att inte gå vidare med något åtal mot polisen som sköt skotten, skriver Reuters.
 8. Aldrig förr har ambulans, lastad med en intensivvårdspatient och ansvarig narkosläkare och narkossjuksköterska, transporterats ombord på Försvarsmaktens transportflygplan TP 84 Hercules till ett sjukhus för vidare vård.
 9. – Vi har gjort och kommer att fortsätta att göra regelbundna tester och göra vad vi kan för att inte sprida smittan vidare varken inom truppen eller till motståndare eller andra utanför handbollen.
 10. Frederiksen, och hennes ministrar, sätter kraft bakom de strängare reglerna genom att beskriva hur den så smittsamma mutationen av coronaviruset är vitt utbredd i Storbritannien.
 11. En person iklädd vitt munskydd hade setts ta sig från platsen till fots.
 12. Genom att du vill vara med och fira så är du en del av det, säger Therese Brusberg innan hon far vidare till kontoret vid Svenska Mässan.
 13. Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist lämnade New York Rangers efter 15 år, men ett hjärtfel stoppar honom tills vidare från att att debutera i sin nya NHL–klubb.
 14. De behöver se sig i spegeln och inse att vi haft ett val och att de borde acceptera resultatet och gå vidare, säger demokraten Daniel Mann som tagit sig från New York till Atlanta för att fungera som valobservatör nu i januari.
 15. I VM, som pågår 13–31 januari, kommer Sverige i gruppspelet även mot Chile och hemmafavoriten Egypten, de tre bästa placerade lagen går vidare till huvudrundan.
 16. – Nu får Arbetsmiljöverket titta på det här igen, säger hon vidare och uppger att man inväntar besked därifrån innan man gör några nya installationer av skyddsglas.
 17. JO påpekar att regeringens förslag innebär en långtgående delegation av normgivningskompetens från riksdagen till regeringen, och i vissa fall vidare till olika förvaltningsmyndigheter på nationell, regional och lokal nivå.
 18. Detaljplanen ska nu vidare till kommunfullmäktige innan den kan antas.
 19. Chefredaktören sade vidare att tidningen inte hade bevis för att Chaudhry ens varit i Syrien, gått med i IS eller dödat någon.
 20. Vuxna har ingen vidare koll på vad barn ser och uppfattar av våld och blod i världen nuförtiden (och hade förmodligen inte koll på det förr heller).


Mer information om vitt och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vit en synonym till vitt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.