vitt

Se även vid.

Vi hittade 2 synonymer till vitt. Ordet vitt är en synonym till vit och amfetamin och kan bland annat beskrivas som ”adverb bildat av vid”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vitt?

 1. amfetamin
 2. vit

Vad är motsatsen till vitt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt.

Vad betyder vitt?

 1. adverb bildat av vid
 2. avledning till adjektivet vit; lagligt, särskillt i skattehänseende
 3. den färg som ljus med lika delar av alla synliga våglängder har; som till exempel snö, vit färg
 4. vitt vin

Hur böjs ordet vitt?

 1. vidare
 2. vidast
 3. vitare
 4. vitast
 5. vitt
 6. vitts

Hur kan ordet ordet vitt användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet vitt i svenska tidningar?

 1. Nuzzos utgångspunkt är kunskapsteoretisk, men Enström tar det här anslaget vidare in i en diskussion av den estetiska erfarenheten.
 2. De började med att få ordning på Leenas mejl och gick sedan vidare till hur man laddar ner appar och tar en ”printscreen”, när man tar en bild av skärmen.
 3. Skellefteå kontrollerade matchen från start till mål och kunde relativt enkelt vinna 3–1 och ta sig vidare.
 4. – De hade kul, hoppade runt med sina penisar, säger han vidare.
 5. För många är en fällande dom avgörande för att, om inte gå vidare, så sakta börja läka.
 6. De skriver vidare att även om många företag rullat ut öar av AI–projekt så är det många som fortfarande har en bit kvar när det gäller att implementera AI i stor skala.
 7. Superkul och heja oss, säger koncernchef Sven Ivar Mørch om det första köpet i den utlovade satsningen och konstaterar vidare.
 8. Attacken upptäcktes av IBM redan förra året men har efter vidare utredningar visat sig vara värre än tidigare befarat.
 9. Det betyder förvisso inte att alla dessa 80 000 organisationer har blivit hackade, eftersom angriparna är selektiva med vilka de väljer ut att ”gå vidare med”.
 10. Utbildningsförvaltningen tillsatte nyligen en juridisk utredning för att utröna hur man ska gå vidare, och den är nu klar.
 11. – Det kan bli vad som helst…Men nu måste jag fira vidare med laget.
 12. – Det kan hända att en eller två patienter till från Huddinge hade kunnat opereras i Danderyd, men då är det sommarvikarier och så vidare, säger Harald Blegen.
 13. Utom männens hörhåll förde alltså dessa ursprungliga kulturkvinnor de folkliga musiktraditionerna vidare.
 14. Att tvångsvårda, funderar han vidare, är att hålla svårt lidande människor som ett slags gisslan.
 15. – Vi har fått saker visade svart på vitt, Till exempel flexibiliteten för alla att jobba hemifrån har verkligen bevisats fungera för de flesta med rätt stöd.
 16. Men bara några veckor senare hade Ambia Group köpt upp konkursboet med planen att driva kedjan vidare – med färre butiker.
 17. På tisdagen beslutade så en distriktsåklagare att inte gå vidare med något åtal mot polisen som sköt skotten, skriver Reuters.
 18. Aldrig förr har ambulans, lastad med en intensivvårdspatient och ansvarig narkosläkare och narkossjuksköterska, transporterats ombord på Försvarsmaktens transportflygplan TP 84 Hercules till ett sjukhus för vidare vård.
 19. – Vi har gjort och kommer att fortsätta att göra regelbundna tester och göra vad vi kan för att inte sprida smittan vidare varken inom truppen eller till motståndare eller andra utanför handbollen.
 20. Frederiksen, och hennes ministrar, sätter kraft bakom de strängare reglerna genom att beskriva hur den så smittsamma mutationen av coronaviruset är vitt utbredd i Storbritannien.


Mer information om vitt och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vit en synonym till vitt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.