vitt

Se vid

Synonymer till vitt

amfetamin, vit

Motsatsord till vitt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt.

Vad betyder vitt?

 1. adverb bildat av vid
 2. avledning till adjektivet vit; lagligt, särskillt i skattehänseende
 3. den färg som ljus med lika delar av alla synliga våglängder har; som till exempel snö, vit färg
 4. vitt vin

Exempel på hur vitt används i svenska tidningar

 1. Tv–krönikör Johan Croneman menar vidare att uppsnackat i SVT inför mixedstafetten bara handlade om Sverige.
 2. Resultatet har blivit en stor grupp av underläkare utan legitimation som står i kö för att få påbörja sin AT och på så sätt komma vidare i karriären.
 3. Dödsorsaken är okänd, skriver myndigheten vidare, men det finns i nuläget inget som tyder på varken brott eller självmord.
 4. – Ja, det går inte att köra vidare.
 5. – Faran blir om det driver så mycket att spåren försvinner, för då står man plötsligt uppe på ett vitt fält uppe på fjället.
 6. Hannerz svarade inte med det svar som tävlingsledningen betraktade som rätt (slamkrypare) och fick inte gå vidare till nästa täv– lingsomgång.
 7. Det stora fartyget lade till i Helsingborg på fredagskvällen och reste sedan vidare mot danskt vatten under natten till lördag, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau och Sydsvenskan/ Helsingborgs Dagblad.
 8. Under söndagskvällen väntas blåsten dra vidare över Dalarna och Gävleborgs län, med hastigheter på uppåt 20 meter per sekund.
 9. De flesta är ju rätt trevliga när man träffar dem, och är de inte det så brukar man ju inte prata vidare om man kan undvika det.
 10. Tidigare har Selena Gomez menat att hon blev psykiskt misshandlad under förhållandet med Justin Bieber, men att hon har gått vidare.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vitt

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vit en synonym till vitt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.