Synonymer till vitt

Se även vid

Vi känner till 2 synonymer till vitt. Ordet vitt är en synonym till vit och amfetamin och kan bland annat beskrivas som ”adverb bildat av vid”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till vitt

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet vitt och kan ofta användas istället.

 1. amfetamin
 2. vit

Vad är motsatsen till vitt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt.

Vad betyder vitt?

 1. adverb bildat av vid
 2. avledning till adjektivet vit; lagligt, särskillt i skattehänseende
 3. den färg som ljus med lika delar av alla synliga våglängder har; som till exempel snö, vit färg
 4. vitt vin

Hur kan ordet vitt användas?

Det saknas exempel på hur vitt kan användas.

Hur används ordet vitt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet vitt används i vanlig text.

 1. ”The Fabelmans” har fått toppbetyg på hemmaplan, möjligen stöts gemene amerikansk kollega inte bort av den sentimentala tonen, inte heller verkar de ha problem med att de få mörka partier som ändå finns, inte har någon vidare svärta.
 2. Enligt Tysklands förbundskansler Olaf Scholz kommer det inte ens på fråga att gå vidare med stridsflygplan.
 3. Med ett enkelt knapptryck kan tittaren sedan klicka för vilka strömningstjänster man har tillgång till, exempel SVT, Netflix, HBO Max och så vidare.
 4. – Men vi har mycket information att jobba vidare med i ärendet, och mycket som vi ännu inte kan gå ut med, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.
 5. Men den 10 januari meddelade energi– och näringsminister Ebba Busch att regeringen går vidare med förslaget om att sekretessbelägga elstödet, trots kritiken.
 6. För att förbereda sig för den situationen betonar Helena Herolf vikten av att arbeta vidare med bolagets kultur och strävan efter att vara en attraktiv arbetsgivare.
 7. När den nya danska regeringen tillträdde i mitten av december fick statsminister Mette Frederiksen frågan om formuleringen innebär att det är uteslutet för Danmark att gå vidare med planen på egen hand.
 8. Dessutom gav man formellt klartecken till det 20–tal nationer som använder den tyskbyggda vagnen att exportera sina exemplar vidare.
 9. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och röntgenpersonal undersöker patienten från topp till tå, tar reda på vilka skador som finns, försöker stoppa blödningen och skickar patienten vidare till röntgen eller operation.
 10. Men allt handlar också om att öka vår medvetenhet och tillsammans ta fram lösningar som kan spridas vidare.
 11. I värsta fall betyder det enligt honom att myndigheten måste utmäta egendom som är nödvändig för att bedriva verksamheten vidare.
 12. Ett vitt kuvert byter händer inne på rektorns tidigare kontor.
 13. Jag har fått verktyg att jobba vidare med hur jag ska göra framöver och jag ser bara positivt på framtiden och ett väldigt spännande och roligt projekt.
 14. Reklam, konst, bilder, manus, koder, uppfinningar, recept, logotyper, appar och så vidare.
 15. – De större vägarna räknar vi kunna klara, E4 och E6 och så vidare.
 16. När Sverige inte går vidare till själva mästerskapet så blir det så här.
 17. – Jag är besviken på att regeringen inte verkar visa några ambitioner att gå vidare med detta, säger han efter utskottsmötet.
 18. Socialdemokraternas Mikael Damberg är besviken på vad han anser vara regeringens bristande ambitioner att gå vidare med förslaget.
 19. Åklagaren vill inte kommentera utredningen vidare på tisdagen med hänvisning till att den kan skadas.
 20. Paret har länge misstänkt att det var deras granne som är den skyldige eftersom de är med i samma bostadsrättsförening och att de har ”vitt skilda uppfattningar i olika frågor”.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vit en synonym till vitt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på vitt

Bild till ordet vitt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet vitt.

Bild med texten vitt