vitt

Se även vid.

Vitt är synonymt med vit och amfetamin och kan bland annat beskrivas som ”adverb bildat av vid”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till vitt

amfetamin, vit

Motsatsord till vitt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt.

Vad betyder vitt?

 1. adverb bildat av vid
 2. avledning till adjektivet vit; lagligt, särskillt i skattehänseende
 3. den färg som ljus med lika delar av alla synliga våglängder har; som till exempel snö, vit färg
 4. vitt vin

Böjningar av vitt

 1. vidare
 2. vidast
 3. vitare
 4. vitast
 5. vitt
 6. vitts

Exempel på hur ordet vitt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet vitt används i svenska tidningar

 1. Det finns även roséchampagne av blandat vitt och rött vin.
 2. – De ska förhöras vidare i morgon (söndag), säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens pressjour, till TT.
 3. Jag har tänkt mycket på att det är en förlust att hon nu väljer att gå vidare, även om jag har all respekt för hennes beslut.
 4. De tre analytikerna skriver vidare att ”genom att implementera portabilitet med Kubernetes måste du undvika de beroenden som binder din applikation till leverantören av infrastrukturen, till exempel leverantörens egna tjänster.
 5. Suazo säger vidare att Telenor under det senaste halvåret byggt ut mobilnätet i Stockholm kraftigt för att kunna skapa en bra 5g–upplevelse.
 6. Bolaget meddelar att förhandlingar nu har inletts för vidare åtgärder till följd av fusionen, med målet att det ska “bidra till en konkurrenskraftig kostnadsstruktur”.
 7. Google uppger vidare att det är viktigt att identifiera olagligt innehåll, men att använda teknik för att göra det skulle kunna begränsa européernas tillgång till information.
 8. Ekonomin är i gungning och när skatteintäkterna blir lägre och färre har råd att besöka regionen så leder det till sämre service, och att regionen inte blir lika attraktiv, förklarar Hulthén vidare.
 9. Då är det arbete, de här ungdomarna ska se sina föräldrar gå till jobbet, det är socialtjänsten, det är skolan och så vidare.
 10. Han säger vidare att de höga prisförväntningarna talar för en fortsatt stark utveckling för bostadspriserna i höst.
 11. Som kan knega på en redaktion som inte bangar på att låta läsaren tro, tills den klickat sig vidare, att det är kändisen Ashley Olsen som mördats, och inte den helt okända konststudenten Ashley Olsen som absolut ingen hört talas om.
 12. Ryssland har bestridit Wadas dom och det som Rodtjenkov kallar ett ”oändligt krig” kommer att flytta vidare till nästa slagfält, då en överklagan gjorts till idrottens skiljedomstol Cas.
 13. Skillnaderna i livslön är väsentliga och gapet minskar inte och vi ser att våra specialister tjänar inte på att läsa vidare, säger hon.
 14. Hon berättar vidare att digitaliseringen av livsmedelsindustrin är ett sätt att stärka de svenska aktörerna i konkurrensen på den globala marknaden.
 15. Men det kan mycket väl hända att det inte behövs en människa alls när utvecklingen går vidare, säger Strand.
 16. Century Link är ett av världens största telebolag och säljer kapacitet vidare till andra operatörer.
 17. I talet pratade Sjöstedt om las–utredningen och de förändringar i arbetsrätten som utredningen har visat på och åter igen hotade han med att fälla regeringen om de skulle gå vidare med de här förslagen, redan innan det ens hamnar på riksdagens bord.
 18. Kortuppgifterna kan bedragaren sedan antingen sälja vidare eller använda för att handla på internet.
 19. Ett första steg är att faktiskt erkänna att du vill gå vidare men är rädd för förändring.
 20. Mayer kommer tills vidare att ersättas av Vanessa Pappas, som i dag har en lägre chefspost.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vitt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vit en synonym till vitt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.