vitt hål

Vitt hål kan beskrivas som ”(astronomi, fysik) hypotetisk region i rumtiden som inte kan nås från utsidan, medan materia och ljus kan undkomma det”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitt hål och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till vitt hål

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vitt hål.

Motsatsord till vitt hål

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitt hål.

Vad betyder vitt hål?

  1. (astronomi, fysik) hypotetisk region i rumtiden som inte kan nås från utsidan, medan materia och ljus kan undkomma det

Böjningar av vitt hål

  1. vitt hål

Exempel på hur frasen vitt hål kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till vitt hål är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.