vitter

Vi hittade en synonym till vitter. Ordet vitter är synonymt med litterär.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vitter samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vitter?

 1. litterär

Vad är motsatsen till vitter?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vitter.

Vad betyder vitter?

 1. litterär

Hur böjs ordet vitter?

 1. vitter
 2. vittert
 3. vittra
 4. vittrare
 5. vittrast
 6. vittraste
 7. vittre

Hur kan ordet ordet vitter användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet vitter i svenska tidningar?

 1. Men risken är att Parisavtalet börjar vittra sönder, eftersom pressen på andra länder som Brasilien och Saudiarabien minskar om en av de största checkar ut, även om flera delstater har anslutit sig till avtalet på egen hand.
 2. Om inte integrationen av de nyanlända lyckas bättre riskerar i förlängningen det sociala kitt som gör ett demokratiskt välfärdssamhälle av vår typ möjligt att vittra sönder.
 3. Här finns också en samling dramatik (P O Enquist), en vitter studie av 500–årsjubilerande Martin Luther (Per Svensson) och en experimentell essäbok (Maggie Nelson).
 4. Vi har sett de gamla koloniala imperierna vittra sönder världen över tillsammans med de förkastliga förutsättningar som underbyggde dem.
 5. Sedan Erik XIV år 1568 avsatts från tronen satt han fängslad på olika slott, och där hade han gott om tid att ägna sig åt vittra intressen.


Mer information om vitter och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är litterär en synonym till vitter. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.