vittnesbörd

Synonymer till vittnesbörd

vittnesmål

Motsatsord till vittnesbörd

Det saknas motsatsord.

Vad betyder vittnesbörd?

 1. vittnesmål

I uttryck:

 1. bär vittnesbörd om = är tecken på

Exempel på hur vittnesbörd används i svenska tidningar

 1. Emellertid finns inga vittnesbörd om någon jakt på Mbaye, varken från de sju ögonvittnen som såg honom segna ned i statsdelen Lavapies, eller på några av de många bevakningskamerorna i området.
 2. – Om man vill markera början av antropocen med början för den stora accelerationen så är detta den perfekta vittnesbörden, säger Mark Maslin vid University of College i London, en av forskarna bakom studien, till BBC.
 3. Med en sorgset aggressiv stämma bär dikter vittnesbörd om hur människor lämnar det gravt inhumana bara för att förloras under och efter flykt.
 4. Även vittnesbörd om mänskligt lidande under kriget från judiska flyktingar som hon mötte i uppväxtens Göteborg satte djupa spår.
 5. Även vittnesbörden från de judiska flyktingarna hon mötte i uppväxtens Göteborg satte djupa spår.
 6. Den tredje punkten – utfästelse om gemensamt vittnesbörd – kommer att understrykas särskilt under eventet på Malmö ­arena.
 7. Jag har hört jättemånga vittnesbörd om att folk använder citat ur den och slår varandra i huvudet med.
 8. Första delen innehåller en rik samling lovsånger till det ”intresse­lösa”, från Aristoteles och Ovidius, genom Dante, Montaigne, Gautier, Baudelaire, Leopardi och and­ra, till Ionesco och Calvino, vittnesbörd om nyttan av det onyttiga.
 9. Vilket den franska förläggaren, trots Batailles vittnesbörd, fick erfara.
 10. De skarpa fotografierna ligger där och bär vittnesbörd om det som det egna ögat missade, och det är lätt att både känna skuld och uppgivenhet.
 11. Fortfarande kan det växa Datura–plantor kring tempelruiner som kvardröjande vittnesbörd från svunna kul­turer och ritualer.
 12. Vi har bara ett fåtal vittnesbörd om att ordet överhuvudtaget användes i Östersjöområdet.
 13. Otaliga är i dag vittnesbörden om riksdagsledamöternas leda vid att behandlas som röstboskap, som bara har att trycka på knappen efter partiledningens direktiv.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är abstrus en synonym till dunkel?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vittnesbörd

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vittnesmål en synonym till vittnesbörd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.