vrål

Synonymer till vrål

bröl, galltjut, oljud, rop, rytande, skri, skrik, skrika, skrän, skrål, tjut, yla

Motsatsord till vrål

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vrål.

Vad betyder vrål?

 1. kraftigt rop, tjut
 2. väldigt starkt skrik

Exempel på hur vrål används i svenska tidningar

 1. Det nakna vrålet från pappa Johaug som fångades upp av TV2 Norges kameror i samma ögonblick som beskedet om dotterns dom kom.
 2. Jag måste motvilligt erkänna att jag som ensam svensk medierepresentant på plats antagligen förstörde för övriga journalister med allehanda vrål som måste stört andra intervjuer.
 3. Med sina färgglada slipsar och ständiga vrål om ”ordning, ordning” under de senaste årens brexitdebatter blev John Bercow en favorit långt utanför Storbritanniens gränser.
 4. Hans excentriska stil och distinkta vrål på ”Ordning!” – när han försöker tysta uppeldade parlamentsledamöter – har gjort honom till en kultfigur på sociala medier och rönt ett kändisskap långt utanför Storbritanniens gränser.
 5. I den nyutkomna boken ”Medelklasskvinnans tysta vrål – därför mår vi så dåligt när vi borde må så bra” av Cecilia Wemming beskriver författaren den beslutsångest hon drabbades av som tonåring.
 6. Man offrar rimlighet och anständighet för att med ett oartikulerat vrål ge sig på människor som inte motsvarar de egna idealen.
 7. De möttes av starka strålkastare som bländade dem och luften fylldes av SS–soldaternas vrål blandat med hundskall och gråt.
 8. Samtidigt hör jag ett vrål, och precis när jag ska gå fram för att se vad som händer ser jag hur lastbilen kommer farande från Drottninggatan in i väggen, berättar Brandon Sekitto.
 9. När de svenska spelarna kliver ut på planen i Spaladium Arena i Split på tisdagskvällen kommer de att mötas av ett vrål.
 10. Med hjälp av sparkar, slag och vrål tar de kommandot över situationen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av vrål

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oljud en synonym till vrål. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.