Synonymer till vunnen

Se även vinner

Vunnen kan beskrivas som ”perfektparticip av vinna; som har vunnits”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vunnen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till vunnen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till vunnen.

Vad är motsatsen till vunnen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till vunnen.

Vad betyder vunnen?

 1. perfektparticip av vinna; som har vunnits

Hur kan ordet vunnen användas?

Det saknas exempel på hur vunnen kan användas.

Hur används ordet vunnen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet vunnen används i vanlig text.

 1. – Får vi med oss prästerna är mycket vunnet.
 2. Lyckas Santa Clara hålla spelare som Banza och Ricardo Horta i schack är mycket vunnet och när tvåan sticker iväg är det dags att rycka i handbromsen.
 3. Den här gången med ett välplacerat skott från en position mitt i skottsektorn efter en vunnen tekning till vänster i anfallszonen av i powerplay.
 4. Uttåget sved rejält efter vunnet gruppspel och flera möjligheter att avgöra under ordinarie tid mot Ukraina, men där utvisningen på Marcus Danielson i förlängningen blev avgörande.
 5. Tio förlorade kronor är helt enkelt mer värda för oss än tio vunna kronor.
 6. De blir oftast inte särskilt sjuka eller inte sjuka alls, men det finns en andel som får multisystem inflammatory syndrome (MIS–C) och även om de inte är många, så är mycket vunnet för den enskilda individen om man kan motverka det.
 7. Vår statistik kring vunna dueller har inte sett bra ut de senaste matcherna.
 8. På måndagen talade Frankrikes president Emmanuel Macron till sin nation i ett tv–sänt tal där han sa att man gjort framsteg i kampen mot viruset men att slaget ännu inte är vunnet.
 9. Färre misstag, bättre servar, fler vinnande slag och fler vunna totalpoäng.
 10. Det andra, som betydde mål nummer 30 den här säsongen kom efter en vunnen tekning av Bäckis till vänster i anfallszonen.
 11. När valet är vunnet ska utträdet vara fixat den 31 januari.
 12. Men trots endast fem vunna matcher i år och alla problem utanför planen har klubben höga ambitioner och siktar på toppen i allsvenskan och Europaspel.
 13. Trots att kriget mot maffian avbröts innan den slutliga segern var vunnen levde ”familjerna” på sparlåga under 1930–talet.
 14. Gör man inte den läxan kommer man att få äta upp det när förslagen granskas, eller så blir förslagen svåra att genomföra när valet väl är vunnet och hinner inte ge resultat innan det återigen är dags att möta väljarna.
 15. Nationella utsläppsmål i all ära, men påverkar de inte de globala utsläppen är inget vunnet, i alla fall inte för den som är genuint bekymrad för klimatet.
 16. Han betalar just nu det ultimata priset för en kamp som måste bli vunnen varje dag, varje gång en journalist eller skribent oförfalskat och utan påtryckningar tar sig an att berätta om världen.
 17. Saudiarabien är obesegrat mot Uruguay med en vunnen match och en oavgjord.
 18. Räntorna steg då initialt på att ECB i guidningen släppt delen om beredskap att utöka QE–köpen, men Mario Draghi lyckades vid pressträffen pratar ned såväl räntor som euron, bland annat med talet om att slaget om inflationen inte är vunnet.
 19. Och om en S–M–regering kan lösa en del av de problem som oroar svenska folket, är mycket hursomhelst vunnet.
 20. Kan de behålla en uppgång av ratingsiffrorna med 5–10 procent om några månader är mycket vunnet ekonomiskt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet vunnen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet vunnen.

Bild med texten vunnen