vuxen

Se även växer.

Vi hittade 3 synonymer till vuxen. Ordet vuxen är en synonym till gamling och man och kan bland annat beskrivas som ”som vuxit och blivit stor, inte längre barn”. Ordet används i uttrycket ”i vuxen ålder” som betyder ”när någon är vuxen”. Vuxen är motsatsen till barn.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vuxen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till vuxen?

 1. gamling
 2. man
 3. värd

Vad är motsatsen till vuxen?

 1. barn

Vad betyder vuxen?

 1. som vuxit och blivit stor, inte längre barn
 2. som har nått full mognad, som är uppväxt
 3. som har egenskaper av att vara vuxen, som har ett moget beteende
 4. en människa som är vuxen, uppväxt

Hur används ordet vuxen i uttryck?

 1. i vuxen ålder = när någon är vuxen
 2. är vuxen (en uppgift) = kan klara av (en uppgift)

Hur böjs ordet vuxen?

 1. vuxen
 2. vuxet
 3. vuxna
 4. vuxnare
 5. vuxnast
 6. vuxnaste
 7. vuxne

Hur kan ordet ordet vuxen användas?

 1. en vuxen man
 2. ett spel som både barn och vuxna har nöje av

Hur används ordet ordet vuxen i svenska tidningar?

 1. En våldsutövare börjar inte ett beteende av makt, våld och kontroll plötsligt i vuxen ålder – det grundläggs tidigare.
 2. – En del kanske inte ber sina föräldrar eller andra vuxna om hjälp då man gärna vill klara sig själv och vara stark, säger Joanna Giota.
 3. Först vill jag be om ursäkt, jag är en vuxen man och det finns absolut ingen anledning för mig att säga något sådant.
 4. – Nu ber vi er att bära ett ansvar som om ni vore vuxna.
 5. Bibeln är svårhanterlig även för vuxna, vilket är en del av dess storhet.
 6. ”Salman, jag är en vuxen människa, och när jag skrev på avtal att ge ut ’Satansverserna’, visste jag att det fanns risker, och de riskerna tog jag.
 7. Som vuxen har hon i sitt jobb som tolk sett myndighetsrepresentanter vara nedlåtande mot människor som inte talar svenska.
 8. Det här är en varm alkoholfri toddy, som bland annat görs på Seedlip, en alkoholfri drinkbas som kan användas om man vill göra drinkar utan alkohol men med lite vuxen smak.
 9. Lydia Athlena i Niedersachsen kommer att fira jul med sin bror, sin pappa, sin man och sin vuxna son.
 10. För att kunna få fram personal till covidvården för vuxna har barnsjukvården tvingats dra ner, barnoperationer ställs nu in och vårdplatser stängs.
 11. Strax före sin 16–årsdag sattes han in på en låg dos testosteron som gradvis trappades upp till hans 18–årsdag när den fulla vuxna hormondosen sattes in.
 12. Före födseln fanns bara tre vuxna hannar och fyra honor kvar i området.
 13. Det var strax efter klockan 02 som det kom brandlarm från ett serviceboende för funktionsnedsatta vuxna i centrala Falköping.
 14. Därefter kan äldre och vårdpersonal börja vaccineras i december, följt av övriga vuxna i januari, enligt The Telegraph.
 15. – Om en vuxen person själv skulle utföra ett mord och bli ertappad riskerar den personen livstids fängelse.
 16. Enligt Seibert var målet med kampanjen att nå ut till ungdomar och unga vuxna med ett tydligt budskap om att minska antalet sociala kontakter.
 17. Polisen bekräftar dock att det rör sig om en vuxen man.
 18. Därutöver kommer vi inte att få reda på om hur effektiva vaccinerna är bland äldre människor, som löper störst risk att råka illa ut, eftersom en majoritet av studiedeltagarna utgörs av friska vuxna.
 19. Viktoria Sterner jobbar som behandlingsassistent inom ungdoms– och kriminalvård, och har haft dörren öppen för människor i hela sitt vuxna liv.
 20. När unga vuxna får fritt söka sin identitet utan skräck och stereotypa könsfängelser.


Mer information om vuxen och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gamling en synonym till vuxen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är barn motsatsen till vuxen.