ytterkant

Vi hittade 4 synonymer till ytterkant. Ordet ytterkant är en synonym till utkant och bryn och kan beskrivas som ”kant längst ut”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ytterkant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ytterkant?

 1. bryn
 2. gränsområde
 3. periferi
 4. utkant

Vad är motsatsen till ytterkant?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ytterkant.

Vad betyder ytterkant?

 1. kant längst ut

Hur böjs ordet ytterkant?

 1. ytterkant
 2. ytterkanten
 3. ytterkantens
 4. ytterkanter
 5. ytterkanterna
 6. ytterkanternas
 7. ytterkanters
 8. ytterkants

Hur kan ordet ordet ytterkant användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet ytterkant i svenska tidningar?

 1. De hanterar cirka 60 procent av byggnadens vikt, och resterande belastning fångas upp av åtta megakolonner som är placerade i tornets ytterkanter.
 2. En förställning som för bara några år sedan tillhörde SD och borgerlighetens ytterkant hittas nu över hela det politiska brädet.
 3. Hon konstaterade att Ungern och Sverige står på varsin ytterkant i asylfrågan.
 4. Det var ornitologen Adam Zbyryt som först upptäckte den udda medlemmen i bisonstammens ytterkanter i november förra året.
 5. På grund av de omfattande skogsbränderna som sprider sig över Kalifornien, och som nu nått Los Angeles ytterkanter, stänger konstmuseet Getty Center på obestämd tid.
 6. Det pågår inte längre eldstrider mellan polis och ungdomar i huvudstadens ytterkanter.
 7. Den stridsmetod baserad på brutal personlig konfrontation som betalade sig i primärvalen (där en liten skara anhängare på ytterkanten deltar) går inte hem lika bra bland breda grupper i den politiska mitten.
 8. Här spändes en båge mellan det mest brutala och det sköraste och mest innerliga på ett sätt som bara händer den som vågar uppsöka tillvarons absoluta ytterkanter.


Mer information om ytterkant och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utkant en synonym till ytterkant. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.