yttra

Synonymer till yttra

ange, antyda, beskriva, brumma, dåna, formulera, framföra, grymta, hävda, jama, kackla, knysta, kraxa, manifestera, nämna, omnämna, påstå, ropa, skälla, stöna, sucka, säga, tala, uttala, uttrycka, visa, yppa

Motsatsord till yttra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till yttra.

Vad betyder yttra?

 1. säger, uttalar, framför
 2. säga, uttala ord

Exempel på hur yttra används i svenska tidningar

 1. För polisen kan det till exempel yttra sig i fler anmälningar, tips och vittnesmål, vilket underlättar arbetet mot de kriminella miljöerna.
 2. Aktiespararna, som är en av de instanser som fått chansen att yttra sig i remissrundan, anser inte att utredningen löser några problem utan skapar nya.
 3. De fackliga organisationernas rätt att yttra sig över erbjudna villkor måste slopas – i synnerhet för anställningar i företag som inte omfattas av kollektivavtal.
 4. "Det kan yttra sig i form av mobbning i skolan och hot om våld och kränkningar i sociala medier", heter det bland annat.
 5. ”De föder grensle över en grav, ljuset glimmar till för ett ögonblick, sedan blir det åter natt”, lyder den nattsvarta versionen av Samuel Becketts berömda replik som yttras i denna absurda föreställning om människolivets villkor.
 6. Advokaten vill inte yttra sig om sin klients sinnestillstånd vid händelsen.
 7. Preem kommer att yttra sig om Länsstyrelsens bedömning i februari.
 8. Men, säger sig nobelkommittéledamöterna med veckade pannor, hur är det med andra grova brott? Har vi någon författare som har yttrat sig förmildrande om terrororganisationer? Har någon skrivit något svajigt om Isis?.
 9. Hans ord ligger i linje med vad det shiamuslimska grannlandet Irans regering yttrade på måndagen.
 10. – Det är svårt när man har en forward och en ytterback i hela truppen och vi har sex mittbackar och yttrar, det finns ingen balans.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av yttra

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grymta en synonym till yttra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.