yttra

Vi hittade 28 synonymer till yttra. Ordet yttra är en synonym till grymta och jama och kan bland annat beskrivas som ”säger, uttalar, framför”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av yttra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till yttra?

 1. ange
 2. antyda
 3. beskriva
 4. brumma
 5. dåna
 6. formulera
 7. framföra
 8. grymta
 9. hävda
 10. jama
 11. kackla
 12. knysta
 13. kraxa
 14. manifestera
 15. mäla
 16. nämna
 17. omnämna
 18. påstå
 19. ropa
 20. skälla
 21. stöna
 22. sucka
 23. säga
 24. tala
 25. uttala
 26. uttrycka
 27. visa
 28. yppa

Vad är motsatsen till yttra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till yttra.

Vad betyder yttra?

 1. säger, uttalar, framför
 2. säga, uttala ord

Hur böjs ordet yttra?

 1. yttra
 2. yttrad
 3. yttrade
 4. yttrades
 5. yttrar
 6. yttras
 7. yttrat
 8. yttrats

Hur kan ordet ordet yttra användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet yttra i svenska tidningar?

 1. Den 21 mars började symptomen yttra sig för Kent Östling.
 2. Innan domstolen kan avgöra målet kommer även PTS yttra sig i frågan.
 3. – När regeringen påbörjar en utredning kommer vi inte säga att en part inte får yttra sig, så kan det inte gå till, säger Löfven i Agenda.
 4. – Lina har inte yttrat ett ord om medierapporteringen kring Island, det vill jag hårt dementera, att hon skulle ha haft tankar eller frågetecken på vad som skrevs efter den matchen, det har inte framkommit.
 5. I ett anfall av verklighetsvurm låter filmregissören Joachim Lang sin Brecht – gestaltad av Lars Eidinger, bekant från ”Babylon Berlin” – enbart yttra dokumenterat tvättäkta Brecht–citat.
 6. Jag minns Hans som en färgstark, extrovert och glad person som inte drog sig för att yttra sina åsikter.
 7. Orden yttrades av en av de få frilansjournalister som bevakat sommarens upptrappning av våldet och förföljelserna av oppositionen som orkestrerats av den mångårige presidenten Aleksandr Lukasjenko.
 8. För polisen kan det till exempel yttra sig i fler anmälningar, tips och vittnesmål, vilket underlättar arbetet mot de kriminella miljöerna.
 9. Aktiespararna, som är en av de instanser som fått chansen att yttra sig i remissrundan, anser inte att utredningen löser några problem utan skapar nya.
 10. De fackliga organisationernas rätt att yttra sig över erbjudna villkor måste slopas – i synnerhet för anställningar i företag som inte omfattas av kollektivavtal.
 11. "Det kan yttra sig i form av mobbning i skolan och hot om våld och kränkningar i sociala medier", heter det bland annat.
 12. ”De föder grensle över en grav, ljuset glimmar till för ett ögonblick, sedan blir det åter natt”, lyder den nattsvarta versionen av Samuel Becketts berömda replik som yttras i denna absurda föreställning om människolivets villkor.
 13. Advokaten vill inte yttra sig om sin klients sinnestillstånd vid händelsen.
 14. Preem kommer att yttra sig om Länsstyrelsens bedömning i februari.
 15. Men, säger sig nobelkommittéledamöterna med veckade pannor, hur är det med andra grova brott? Har vi någon författare som har yttrat sig förmildrande om terrororganisationer? Har någon skrivit något svajigt om Isis?.
 16. Hans ord ligger i linje med vad det shiamuslimska grannlandet Irans regering yttrade på måndagen.
 17. – Det är svårt när man har en forward och en ytterback i hela truppen och vi har sex mittbackar och yttrar, det finns ingen balans.
 18. – Det är ingen av de rättighetsinnehavare som vi har på Stim som önskar någon slags inskränkning i sättet att yttra sig.
 19. Lagrådet yttrar sig över regeringens lagförslag, men det finns i dag inget krav på att regeringen rättar sig efter eventuell kritik.
 20. Yttrandefrihet får aldrig vara på bekostnad av någon annans frihet eller trygghet att yttra sig.


Mer information om yttra och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grymta en synonym till yttra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.