Annons:

yttrande

Synonymer till yttrande

betyg, inlägg, kommentar, mening, omdöme, utlåtande, utsaga, utsago, uttalande

Motsatsord till yttrande

Det saknas motsatsord.

Vad betyder yttrande?

 1. (officiellt) uttalande, utlåtande
 2. något som framförs i ord
Annons:

Exempel på hur yttrande kan användas

 1. de sakkunniga har avgivit sitt yttrande

Exempel på hur yttrande används i svenska tidningar

 1. En återkommande figur är vad Holmberg kallar ”perverterade performativa yttranden” – tvärsäkra faktapåståenden som sedan genast tas tillbaka.
 2. Där befann sig mer än 200 personer och inte de 50 som förväntades, skriver polisen i ett yttrande till JO.
 3. "Han berättar att aktuell brottsmisstanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra", står det i Frivårdens yttrande.
 4. Malmö tingsrätt har i sitt yttrande till JK meddelat att rutinerna för registrering av överklaganden är desamma idag som vid den aktuella händelsen 2013 och att felet som inträffade då grundade sig på ett rent misstag.
 5. Därför har DO nu begärt in ett yttrande från socialtjänsten.
 6. Uppsala universitet tillsatte en förberedande utredning som friade de två forskarna, med särskilt yttrande från Centrala etikprövningsnämnden, CEPN, som ansåg att forskningsfusk hade förekommit.
 7. På torsdagen lade kristdemokraterna, liberalerna och moderaterna i Farsta ett yttrande om att fler rådjur måste skjutas för att förhindra skadegörelse i stadsdelen.
 8. Svenska FN–förbund skrev i ett yttrande till Migrationsverket i januari i år att alla barnäktenskap måste betraktas som tvångsäktenskap och därmed ogiltigförklaras.
 9. Niclas Wargren och hans kollegor väntar bland annat på ett yttrande från Rättsmedicinalverket som granskat den rättsmedicinska undersökningen av Kevins kropp.
 10. I samband med Ebbe Carlsson–affären yttrade moderaten Anders Björck de bevingade orden ”Jag tycker icke det ankommer på Carl Lidbom att fälla sådana yttranden här.
 11. – Det kan ju ta allt från två månader till ett och ett halvt år, säger Syed Latifs ombud, advokaten Carl Owe Olsson som menar att Migationsverket borde ha avvaktat EU–kommissionens yttrande innan de utvisade hans klient i första läget.
 12. Också yttranden från klubbarna och den pågående polisutredningen kan komma att ingå i underlaget.
 13. Sinf ser neutrala tobaksförpackningar som ett allvarligt hot mot svensk varumärkesrätt och handels­intressen och har därför gjort en analys av de till regeringen ­inkomna yttrandena i fråga om synen på neutrala förpack­ningar.
 14. Efter det ska yttranden från klubbarna och sannolikt också polisutredningen läggas till innan en anmälan skickas till disciplinnämnden.
 15. Sandahl ansåg att yttrandet fällts i ett privat sammanhang och att det var ett språk han brukar använda.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av yttrande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omdöme en synonym till yttrande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.